Πώς η ΠΑ κέρδισε την «Παρτίδα στην Απόβαση » της Ακτής «Κάλαθος» στο νησί της Ρόδου! (Φωτό & video)

Μια απόβαση για πετύχει χρειάζεται εξυπνάδα και Στρατηγική και σήμερα στο νησί της Ρόδου ,στην Περιοχή  «Κάλαθος», είχαμε και τα δύο ,αν και δεν θα σταθούμε στην κίνηση των Τμημάτων που πήραν μέρος στην Απόβαση ,αλλά καθαρά στη Στρατηγική και στην Εξυπνάδα που η Πολεμική Αεροπορία απέδειξε οτι έχει και από τα δύο!

Είναι γεγονός οτι σε μια σύγκρουση  πρέπει πρώτα από όλα να έχεις Αεροπορική Υπεροχή κάτι που οι Τούρκοι το προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία να πάρουν και να προβληματίσουν την Στρατιωτική Ηγεσία για την Επιτυχία της Απόβασης στο Τρίγωνο που η Τουρκία αμφισβητεί !

Ο Χθεσινός Χαμός με τα δεκάδες οπλισμένα Μαχητικά προβλημάτισε το ΓΕΑ και το Α/ΤΑ και σήμερα το έστησαν αλλιώς το παιχνίδι στην Σκακιέρα του Πολέμου !

Η Ιστορία ξεκίνησε από νωρίς με την είσοδο στο FIR  στις 10:45  των Τούρκικων Μαχητικών και την Υπέρπτηση στι 10:46 σε Ύψος βεβαίως των 24.000 Ποδών για τον φόβο της αεράμυνας …

Αλλά το αμέσως επόμενο λεπτό είχαμε αναχαίτιση και Εμπλοκή από Ελληνικά  Μαχητικά που έδειξαν οτι ήρθαν αλλιώς σήμερα  με τα Τούρκικα να αναγκάζονται να αποχωρήσουν το επόμενο λεπτό 10:48!

To μήνυμα  δόθηκε και πριν ο Στόλος αρχίζει τιν απόβαση των Πεζοναυτών που για μια ακόμη φορά απέδειξαν οτι είναι το Μακρύ χέρι που φτάνει παντού ,η Αεροπορία έδειξε τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει !

Στροφή και χαμηλή διέλευση των Μιράζ της 332 Μοίρας που ήταν φορτωμένοι EXOCET  με στόχο τα Τούρκικα Πολεμικά Σκάφη που είχαν ξεμυτίσει και πλησίαζαν την περιοχή !

Αμέσως ακολούθησαν τα F-4  της 338Μοίρας και τα  F-16 της 343 Μοίρας  φορτωμένα με έξυπνα όπλα και με κατάδειξη απο έδαφος  της Ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων εξουδετέρωσαν το Εχθρικό προγεφύρωμα !

Μαχητικά F-16  της 343 Μοίρας  εκτελούσαν ρόλο συνοδείας και φύλαξης για τα  Μαχητικά που επιχειρούσαν και ήταν έτοιμα να εμπλακούν με όποιο Τούρκικο ερχόταν στην Περιοχή που κάτι τέτοιο δεν φάνηκε !

Ο Συνδυασμός της Αμφίβιας Επιχείρησης  που επακολούθησε με την Υποστήριξη Επιθετικών Ελικοπτέρων και την Αντεπίθεση των Δυνάμεων της 95 ΑΔΤΕ και η Επιχείρηση εξελίχθηκε σε  σφαγή !

Οι Εικόνες που θα αποδεσμευτούν θα δείξουν την Επιχείρηση καρέ -Καρέ αλλά σήμερα κέρδισε η Στρατηγική και η Εμπειρία που τόσα χρόνια (τετραγωνίζεται) ….Ο Σχεδιασμός και Πληροφορίες φαίνεται ότι θα παίξουν τον πρωτεύοντα ρόλο σε μια Σύγκρουση!

Η Πολεμική Αεροπορία έδειξε οτι σχεδιάζει έξυπνα και κρατά την Ισχύ της για την Σημερινή Ημέρα στα Λάβαρα του Έβρου που από ότι μαθαίνουμε θα κατεβάσουν το Ύψωμα του ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ!

 

 

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017» στη Ρόδο from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.