Πως Τούρκοι και Νατοϊκοί έχασαν το Ρώσικο Υποβρύχιο «τύπου Stealth» …Πρίν την άσκηση «Dynamic Manta»

45242Άσχημο παιχνίδι φαίνεται οτι έπαιξαν οι Ρώσοι σε Τούρκους και Νατοϊκούς λίγο  πριν αρχίσει η άσκηση του ΝΑΤΟ Dynamic Manta  2015 …Η μεγαλύτερη  άσκηση ανθυποβρυχιακή που κάνει  το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και που έχει ήδη αρχίσει στην Ιταλία.

Η άσκηση Dynamic Manta  2015 παλαιότερα γνωστή ως Noble Manta άρχισε  στις 12 Σεπτεμβρίου 2015 στην Σικελία. Το Augusta Ναυτική Βάση και το Sigonella Αεροπορική Βάση στην Κατάνια είναι γεμάτα με τις συμμετέχουσες ναυτικές και αεροπορικές μονάδες.

Υποβρύχια από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, και τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα συμμετάσχουν μαζί με  5 πλοία επιφανείας από την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για την υποστήριξη στο  προσομοιωμένο περιβάλλον πολλαπλών απειλών, 7 θαλάσσιας περιπολίας αεροσκάφη και ελικόπτερα από τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιχειρούν από τη Αεροπιρική Βάση Sigonella  της Ιταλίας

Τα Πολεμικά που παίρνουν μέρος στη άσκηση  είναι :

Number Name Type Nationality
D-643 FS Jean De Vienne Destroyer France
Submarine France
F-220 FGS Hamburg Frigate Germany
S-116 HS Posedion Submarine Greece
 F-571  ITS Grecale Frigate Italy
Submarine Italy
Submarine Spain
F-243 TCG Yıldırım Frigate Turkey
S-353 TCG Preveze Submarine Turkey
Submarine UK
75  USS Porter Destroyer USA
Submarine USA

nikolay_filchenkov_02

Οι Νατοϊκοί φαίνεται οτι παρακολουθούσαν τα ρώσικα αρματαγωγά και μεταξύ αυτών το Russian large landing ship Nikolai Filchenkov (φωτο )να πλέει προς την Συρία ,που πέρασε σε διάστημα μόλις 20 ημερών  δύο φορές απο τα Στενά φορτωμένο μέχρι τα μπούνια !fil_06

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το Ρώσικο Πολεμικό Nikolai Filchenkov μπορεί να μεταφέρει 300 Πεζοναύτες και μέχρι 1700 τόνους φορτίο .το οποίο μεταφράζεται σε 20 Άρματα ή 40 ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα !fil_08

Το Nikolai Filchenkov πέρασε για δεύτερη φορά τα Στενά  στις 10 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έχουν οι Τούρκοι και είναι φορτωμένο στο φουλ ,όπως φαίνεται και απο τις εικόνες απο το πέρασμα του Ρώσικου πολεμικού !  img_1745

Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι είχαν στραμμένα τα μάτια τους το Ρώσικο Πολεμικό τη φωτογραφίας ,το Ρωσικό Υποβρύχιο  βγαίνει τύπου Stealthη Μεσόγειο ,χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι …

Οι Τούρκοι με τα CN-235 που έχουν αναλάβει την ανθυποβρυχιακή έρευνα στη Μεσόγειο γαι λογαριασμό του ΝΑΤΟ ,αφού τα Ελληνικά  του πολεμικού Ναυτικού είναι καθηλωμένα ,έχουν το μυαλό τους στις Παραβιάσεις του Ελληνικού FIR και όχι στην έρευνα !

Το Ρώσικο υποβρύχιο φτάνει στην Ανατολική Μεσόγειο και τότε ξυπνάνε  οι Νατοϊκοί που το ξαναχάνουν πάλι χωρίς να μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί  και χωρίς να μπορούν να το εντοπίσουν !

Σύμφωνα όμως με όλες τις ενδείξεις το Ρώσικο Υποβρύχιο πρέπει να είναι αυτό και είναι τύπου stealth  της σειράς (636 )και εδώ τα πράγμα σοβαρεύουν !

125778740_11nΚαθελκύστηκε το πρώτο από τα έξι νέα υποβρύχια τύπου  stealth του ρωσικού Ναυτικού της  κατηγορίας Varshavyanka  οποία χαρακτηρίζεται από την προηγμένη τεχνολογία stealth , καθιστώντας τo σχεδόν αόρατο  όταν βυθίζεται .
» Η κατασκευή του Νοβοροσίσκ στο Ναυτικό Ναυπηγεία της Αγίας Πετρούπολης ξεπέρασε τα τρία χρόνια , αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2010 .

Η κατασκευή άρχισε επίσης σε δύο άλλα πλοία Varshavyanka – class – η υπο Rostov -on – Don , το Νοέμβριο του 2011 και το Stary Oskol τον Αύγουστο του 2012 .

Οι Project- 636 υποβρύχια που προορίζονται κυρίως για την καταπολέμηση της ναυτιλίας και ανθυποβρυχιακού αποστολές σε σχετικά ρηχά νερά … Το οποίο σημαίνει οτι είναι ιδανικά για τα νερά της Μεσογείου