Που το πάει ο Αρχηγός με την ίδρυση της «ΔΕΠ»…Τι σχεδιάζει ο Στρατηγός Φλώρος για το Αιγαίο;

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ  Στρατηγός Φλώρος είναι Καταδρομέας και ως γνώστης του Αιφνίδιου Πολέμου και τα τετελεσμένα που μπορεί να δημιουργηθούν από μια Καταδρομική επίθεση μια μικρής Ομάδας  κατά μικρονήσων στο Αρχιπέλαγος …Δίνει τεράστια σημασία στην άμεση αντίδραση …

Ώς γνωστόν οι Καταδρομείς αντιμετωπίζονται μόνο  με Καταδρομείς και αυτό παρά τις αλλαγές στο πεδίο της Μάχης δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες !

Οι Επιθεωρήσεις   στις Ειδικές Μονάδες αυτό δείχνουν και  το τρέξιμο που κάνει  καθημερινά  ο Διοικητής της ΔΔΕΕ  ,εν όψει και της επερχόμενης αναδιοργάνωσης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, με την ίδρυση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)  της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), όπου θα ενταχθούν και δυνάμεις Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Επιτελών του ΓΕΕΘΑ αλλά και των Πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους οι Επιτελείς του Πενταγώνου, ο σχεδιασμός της Απόβασης Τούρκων Καταδρομέων σε μικρό νησί του Αιγαίο και ο Αιχμαλωτισμός της Φρουράς δεν έχει αποσυρθεί ποτέ από τα Σχέδια του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου !

Μόνο τυχαίο δεν είναι οι συνεχείς αναφορές της Τουρκικής Ηγεσίας στην Κατάληψη των νησιών απο Ελληνικές Δυνάμεις κατά Παράβαση των Διεθνών Συνθηκών …Ούτε λείπουν οι φωνές της Συμπολίτευσης των Γκρίζων Λύκων για ανακατάληψη των νησιών!

Ο Στρατηγός Φλώρος σχεδιάζει μια Καταιγιστική Αντίδραση με Ειδικές Δυνάμεις ,ώστε σε ένα τέτοιο εγχείρημα να προλάβει τα γεγονότα πριν ξεφύγουν …

Αν θυμηθούμε τα Ιμια και το χάσιμο της Κυριαρχίας δεν είναι δύσκολο  αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά και κυρίως άμεσα το «Παίγνιο του Πολέμου» θα έχει χαθεί πριν καν αρχίσει …

«Δεν τυχαία η δήλωση του οτι αν κάποιος πατήσει σε νησί μας ,πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι»

Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη φωνές για να τα βρούμε με τους  Τούρκους Μισοπέλαγα και δυστυχώς ακούγονται και υποστηρίζονται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση !!

 

 

 

Το ότι το ΓΕΕΘΑ σχεδιάζει τον Μόνιμο Ελλιμενισμό των Αρματαγωγών στο Λιμάνι του Βόλου είναι απο τα θετικά ...Αλλά οι Επιτελείς πρέπει να σκεφτούν έναν ταχύτατο τρόπο μεταφοράς του πρώτου κύματος Αντίδρασης της 32ης Ταξιαρχίας των Πεζοναυτών και όχι αναγκαστικά με Βαριά αρματαγωγά ….Λύσεις και σχέδια υπάρχουν!!

Από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας ο συνδυασμός Mirage 2000 και βλημάτων AM-39 Block II Exocet εγγυάται αποτελεσματική ικανότητα προσβολής εχθρικών και αποτροπή ελεύθερης κίνησης τους με απώτερο σκοπό την κυριαρχία στην περιοχή επιχειρήσεων.

Σχόλιο: Αρκεί βέβαια να υπάρχει και  εγγύς Αεροπορική Υποστήριξη και εδώ τα Μιράζ 2000 είναι ιδανικά για έναν τέτοιο ρόλο και όχι αναγκαστικά να ξεπουληθούν …Αλλά αυτά είναι για μια άλλη ανάλυση

Βετεράνος