Που θα «αναπτυχθούν οι ΟΧΙΕΣ» της ΠΑ …Μετά και την επίσημη Παραλαβή στις 12 του μηνός!!

Τα δύο πρώτα μαχητικά «Viper» αναμένεται άμεσα να πετάξουν για την Σούδα και την 343 Πολεμική Μοίρα «Αστέρι» της 115ΠΜ  η οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που θα αποτελέσει την πρώτη Μοίρα «Viper» της HAF.

Σταδιακά και κάθε μήνα τουλάχιστον μια αναβαθμισμένη «οχιά» η οποία θα βγαίνει από τα υπόστεγα της ΕΑΒ θα πετά για την Κρήτη και θα προστίθεται στη δύναμη της 343 έως ότου η Μοίρα συμπληρώσει τον συνολικό αριθμό «Viper».

Τη «σκυτάλη» στη συνέχεια αναλαμβάνει η έτερη Πολεμική Μοίρα της Σούδας η 340 «Αλεπού» η οποία θα αποτελέσει τη δεύτερη Μοίρα «Viper» ενώ τα επόμενα αναβαθμισμένα μαχητικά θα προσγειωθούν στη Λάρισα και στην 337 Πολεμική Μοίρα «Φάντασμα».

Για να κλείσει το πρόγραμμα με τις δύο  Πανίσχυρες Μοίρες του Αράξου την 335 «Τίγρης» και την 336 «Όλυμπος»…σύμφωνα με το newpost.gr

Ήδη από την Τρίτη στην 343 «Αστέρι» αρχίζει με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα εκπαίδευσης των ιπτάμενων στα «Viper» με συνεχείς ώρες πτήσεις και συμμετοχή σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ασκήσεις της HAF.

Ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να δούμε τις «οχιές» σε διεθνείς ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις. με αντίστοιχα  μαχητικά άλλων χωρών!

Η επιστροφή από τις ΗΠΑ με μια μικρή καθυστέρηση στα τέλη του έτους του πρωτότυπου «005» θα σηματοδοτήσει και την οριστική πιστοποίηση των «Viper».

Τότε οι τεχνικοί της HAF θα περάσουν στις «οχιές» το τελικό λογισμικό.