Που θα μεταφερθούν απο Δευτέρα οι Λαθρομετανάστες; …Ποια είναι τα υποψήφια Στρατόπεδα;

Τη Δευτέρα αναμένεται οτι θα αρχίσει η μετακίνηση των προσφύγων & λαθρομεταναστών, κυρίως οικογενειών, ανήλικων παιδιών και ηλικιωμένων  στην ενδοχώρα.

Εκατόν τριάντα πέντε άτομα θα μεταφερθούν σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας από τη Μόρια όπου σημείωσε ρεκόρ 4ετίας καθώς οι πρόσφυγες έχουν ξεπεράσει τις 14.000.

Ακολουθεί η Σάμος όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 6.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Το μεσημέρι οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του νησιού.

Χθες έγινε μεταφορά 30 προσφύγων από τα Διαβατά σε μονάδα στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας. Είχαν προηγηθεί συμπλοκές με δύο τραυματίες. Μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να μεταφερθούν κι άλλοι, σε ξενοδοχεία και δομές της Μακεδονίας.

Τα στρατόπεδα… πρώτης προτεραιότητας

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εργάζεται πυρετωδώς για την ανεύρεση των χώρων που θα στεγάσουν τους πρόσφυγες. Ήδη τρία στρατόπεδα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Γιάννη Ευσταθίου,  χαρακτηρίζονται πρώτης προτεραιότητας:

Το στρατόπεδο Μηχανικού στο Ναύπλιο, το στρατόπεδο Μαργαρίτη στην Σκύδρα  και το παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σπάρτης όπως και το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού και Μεταφορών στην ίδια πόλη.

Επίσης έχει ανάψει το πράσινο φως για την αξιοποίηση του πρώτου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη, του 2ο Συντάγματος Ευζώνων στο Μεσολόγγι και του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα.

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο στρατόπεδο της Καβάλας

Το στρατόπεδο της Καβάλας, όπου χθες έφθασαν 380 Αφγανοί,  ανεβάζοντας τον αριθμό των μεταναστών στους 840,  έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 1.000 άτομα.

«Εγώ ήρθα εδώ για να ενημερωθώ από τους διοικούντες στη δομή και βέβαια με τη συνοδεία του στρατού , για να δούμε τι ακριβώς γίνεται, να παρακολουθήσουμε την πορεία των εργασιών, να δούμε τι παρεμβάσεις έχουν γίνει και πως θα πάμε από εδώ και πέρα» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σχόλιο: Όταν λέγαμε οτι τα ΚΕΝ που θα κλείσουν ,(στο σχέδιο δήθεν της Αναδιοργάνωσης του Στρατού )θα χρησιμεύσουν ώς Χώροι εγκαταστάσεως λαθρομεταστών κάποιοι μας χλεύαζαν ...Τώρα απλά καμαρώστε και υμνήστε αυτούς που τα έκλεισαν


Διάφορα Άρθρα