Προφυλακίστηκε ο φονιάς της Δώρας !(video)…

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν-Σοροπίδης κατηγορούμενος για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη μετά την πολύωρη απολογία που έδωσε ενώπιον του 18ου Τακτικού Ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία της εφοριακού κυριολεκτικά φυγαδεύτηκε από τα δικαστήρια κάτω από ιδιαίτερα ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς ανέμεναν την αποχώρηση του από το ανακριτικό γραφείο συγγενείς και φίλοι του θύματος με σκοπό να τον λιντσάρουν.

Προανακριτικά ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα έχει ομολογήσει πως είναι ο δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας την οποία ,όπως ισχυρίστηκε, διέπραξε όταν η γυναίκα αντιστάθηκε στην προσπάθεια του να της πάρει την τσάντα.

«Ουδέποτε τα είπα αυτά στους αστυνομικούς» υποστήριξε στην απολογία του ο 58χρονος ο οποίος είπε πως αμυνόμενος λόγω σφοδρής επίθεσης που δέχθηκε από το θύμα, σκότωσε την Δώρα Ζέμπερη

Βρισκόμενος σε άμυνα λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκε από το θύμα υποστήριξε ότι σκότωσε την Δώρα Ζέμπερη ,ο 58χρονος κατηγορούμενος ο οποίος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Ο Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν-Σοροπίδης δήλωσε ότι αποδέχεται μόνο τις πλημμεληματικές κατηγορίες της οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας και ανασκευάζοντας όσα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, έδωσε άλλη εκδοχή στα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στο Β’ Νεκροταφείο στις 18 Οκτωβρίου, εκφράζοντας μάλιστα την πιθανότητα πάνω στην πάλη με την εφοριακό αυτή «να έπεσε πάνω στο μαχαίρι».

Όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από την δικαστική λειτουργό γιατί προανακριτικά ανέφερε άλλα από αυτά που είπε σήμερα ,ο 58χρονος υποστήριξε ουσιαστικά πως μόνοι τους οι αστυνομικοί τα έγραψαν όλα αυτά και πως ο ίδιος δεν είχε τα γυαλιά του για να διαβάσει την κατάθεση πριν την υπογράψει.

Ένταση σημειώθηκε έξω από το κτίριο 9, καθώς συγγενείς του θύματος περίμεναν έξω από το ανακριτικό γραφείο προσπαθώντας να πλησιάσουν τον κατηγορούμενο, τον οποίο αστυνομικοί αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν.