«Αβάντα στον Σύριζα» απο τον πρώην Α/ΓΕΣ Καμπά : Να στέλναμε την ΕΛ.ΑΣ και το ΕΚΑΒ στη Βραχονησίδα και όχι το Στρατό!!

Ο πρώην Α/ΓΕΣ Γεώργιος Καμπάς σχολίασε ότι στον Έβρο υπάρχουν πολλές αμφισβητούμενες νησίδες μετά τη χάραξη του 1926, οι οποίες δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου ανατολικά ή δυτικά του μέσου ρου και δεν υπήρχαν τότε. 

«Υπάρχουν πολλές νησίδες που δημιουργούνται και εξαφανίζονται ανάλογα των εποχών και του χρόνου, γι’ αυτό ανέβασαν σε μια από αυτές τους δυστυχισμένους ανθρώπους για να περάσουν απέναντι… (Οι νησίδες) μπορεί να μην ανήκουν και σε κανέναν» εξήγησε.

«Μέχρι το 2016 υπήρχε κοινή ελληνοτουρική επιτροπή που αποφάσιζαν για αυτά τα θέματα, αυτό το διάστημα δυστυχώς έχει διακοπεί αυτό» σημείωσε.

Εκεί που προσπάθησε  είναι να… Aβαντάρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα ισχυρίζονται στελέχη του, ήταν η λύση που πρότεινε για την διαχείριση της κατάστασης με τους λαθρομετανάστες και τη νησίδα.

Όπως είπε: «Μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις με το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία με τον Ερυθρό Σταυρό όχι με στρατό. Να ανέβουμε πάνω (στη νησίδα) και να προβάλλουμε την κατάσταση που επικρατεί ακόμα πιο έντονα να εκθέσουμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας στα fora».

Δεν εξήγησε βέβαια τι θα γινόταν αν οι Τούρκοι προχωρούσαν στην σύλληψη όσων Ελλήνων βρισκόταν στην συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας και πολύ περισσότερο αν είχαν συλλάβει σε μια τέτοια περίπτωση Αστυνομικούς, λέγοντας διεθνώς πως οι Έλληνες παραβίασαν τα σύνορα και μπήκαν σε έδαφος τους.

Να τα λέει άλλωστε αυτά ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς, που επί των ημερών του στη διοίκηση του Δ’ Σώματος Στρατού τον Μάρτιο του 2018 οι Τούρκοι συνέλαβαν δύο στρατιωτικούς στις Καστανιές του Έβρου, τους Μητρετώδη, Κούκλατζη και αντί να του καταλογιστούν ευθύνες και να τον στείλουν σπίτι του, η τότε Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  τον επιβράβευσε κάνοντας τον Αρχηγό ΓΕΣ, πάει πολύ.

Πηγή:evros-news.gr/