Προσγειώθηκε το «F-16 block 52» στην Τανάγρα…Που θα μετατραπεί σε «Viper»

Στις εγκαταστάσεις της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, στη φιλόξενη «φωλιά» των «Δελταπτέρυγων» Mirage βρίσκεται ήδη το πρώτο μαχητικό f-16 block 52 από τα 84 συνολικά τα οποία θα μετατραπούν τα επόμενα χρόνια σε Viper

Το συγκεκριμένο μαχητικό θα αποτελέσει το «πιλοτικό» αεροσκάφος πάνω στο οποίο θα δοκιμαστεί η διαμόρφωση Viper. Θα ακολουθήσουν εντατικοί έλεγχοι στις ΗΠΑ και στη συνέχεια θα «στηθεί» η γραμμή παραγωγής μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ για να μεταμορφωθούν σε «Viper » τα υπόλοιπα 83 ίδιου τύπου αεροσκάφη από πέντε πολεμικές μοίρες της ΠΑ

Τεχνικά συνεργεία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να προχωρήσουν σε επισκευές της τελευταίας στιγμής στο υπόστεγο της ΕΑΒ το οποίο τους επόμενους μήνες θα φιλοξενήσει το «πιλοτικό» f-16.

Είχαν προηγηθεί οι αυστηροί έλεγχοι των Αμερικανών από την κατασκευάστρια εταιρεία οι οποίοι εντόπισαν πρόβλημα στεγανότητας αλλά και σωστής λειτουργίας των μέσων πυρόσβεσης στο συγκεκριμένο υπόστεγο.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εκπαίδευση των τεχνικών της ΕΑΒ από Αμερικανούς αλλά και Έλληνες μηχανικούς της ΠΑ, οι οποίοι παρά τη σημαντική εμπειρία τους ξεκίνησαν από την αρχή το «φροντιστήριο» για να μάθουν κάθε μυστικό της τεχνολογίας Viper.

Με δεδομένη την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσουν γρήγορα όλα τα προγράμματα συντήρησης και αναβάθμισης οπλικών συστημάτων γίνεται προσπάθεια το f-16 να τροχοδρομήσει στο υπόστεγο μέσα στις επόμενες εβδομάδες και να πιάσουν άμεσα δουλειά οι τεχνικοί της ΕΑΒ μαζί με τους Αμερικανούς.

Το μαχητικό θα «ξηλωθεί» και θα μείνει μόνο το κουφάρι για να «χτιστεί» από την αρχή το πρώτο f-16 Viper της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Θα ακολουθήσει πτήση στην Αμερική όπου το «πιλοτικό» μαχητικό θα υποβληθεί σε μια σειρά εξαντλητικών τεστ για να επιλυθούν τυχόν προβλήματα και να λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία

newpost.gr


Διάφορα Άρθρα