Πρόσκληση από την ΕΑΑΣ Ξάνθης σε πορεία Διαμαρτυρίας, για την 34η επέτειο ανακήρυξης του Ψευδοκράτους στην Κύπρο

Η ΕΑΑΣ Ξάνθης και οι σύλλογοι Κυπρίων ΞΑΝΘΗΣ  και ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα για  τις Πορείες Διαμαρτυρίας για  την  34η επέτειο  ανακήρυξης του Ψευδοκράτους στην Κύπρο, από τον  Ντεκτας.

Σας παρακαλούμε στη  Πορεία, ΑΥΡΙΟ ( 15 ΝΟΕ) στις 12:30,  για να ενισχύσουμε τη Φωνή των Κυπρίων αδελφών μας  και να φωνάξουμε όλοι μαζί » ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ», και ταυτόχρονα να στείλουμε το ήνυμα τόσο στηνΑΘΗΝΑ όσο και στην ΑΓΚΥΡΑ, ότι Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ, στο έδαφός της .

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Ξάνθης και η Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και Φίλων Ξάνθης, διαμαρτυρόμενοι για την μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που έγινε στις  15/11/1983 από τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς θα προβούν στις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • 15/11/2017- Τετάρτη στις 9:30 π.μ  αντιπροσωπεία των μονίμων κατοίκων και των φοιτητών θα μεταβεί στη γειτονική πόλη της Κομοτηνής , όπου θα λάβει μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο της πόλης που πραγματοποιούν οι φοιτητές της Κομοτηνής. Επίσης θα επιδώσει σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο.
  • 15/11/2017- Τετάρτη στις 12:30  οι δύο Σύλλογοι στηριζόμενοι και από άλλους τοπικούς συλλόγους της πόλης μας, θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στη πόλη της Ξάνθης. Η πορεία θα ξεκινήσει από τη πλατεία Ελευθερίας και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία.

Καλούμε τον λαό της Ξάνθης και Κομοτηνής, να έλθει μαζί μας, στις πορείες διαμαρτυρίας. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των άλλων Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  που έχουν έδρα την γειτονική Κομοτηνής  να συμμετέχουν στις  πορείες διαμαρτυρίας μας.  Καλούμε ακόμη όλους τους λαογραφικούς, πολιτιστικούς, επαγγελματικούς, αποστράτων, συνταξιούχων κ.λπ. συλλόγους της Ξάνθης και Κομοτηνής να ενισχύσουν την φωνή διαμαρτυρίας μας, συμμετέχοντες στις δύο πορείες.  Δεν είναι απλές πορείες, είναι διαμαρτυρία για την συμπλήρωση 34 χρόνων εγκαθίδρυσης του κατοχικού εκτρώματος της Τουρκίας στην Κύπρο, την αποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Με τιμή

Ελένη Χατζηγεωργίου

Πρόεδρος Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ξάνθης