Τουρκικά μαχητικά F-16 πάνω απο την Λευκωσία…Δείτε την πτήση των Τούρκων! (φωτό)

Τουρκικά είναι τελικά τα 2 μαχητικά  τύπου F-16 που πετούν εδώ και λίγη ώρα πάνω από τη Λευκωσία σε χαμηλούς σχηματισμούς

Σύμφωνα με ενημέρωση της offsiteCy από την Πολιτική Αεροπορία, πρόκειται για τουρκικά  F16 που προετοιμάζονται  για την αυριανή θλιβερής επετείου της ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Άλλη μια προκλητική ενέργεια λοιπόν από το ψευδοκράτος με τα τουρκικά μαχητικά να πετούν ανενόχλητα και να αναστατώνουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με τη Notam που εξέδωσε το ψευδοκράτος, τα αεροπλάνα θα πετάξουν κοντά στη Λευκωσία και σήμερα το απόγευμα από τις 3 μέχρι τις 4:30 αλλά και αύριο το πρωί 11-12 και το απόγευμα 3-4:30.

Την πορεία πτήσης των τουρκικών μαχητικών ανέφερε ο Ανώτερος Λειτουργός Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας κ. Χάρης Αντωνιάδης.

Σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ  ο κ. Αντωνιάδης, με αφορμή τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ότι πρόκειται για πτήσεις από δυο τουρκικά F16.

 Tα μαχητικά προκάλεσαν αναστάτωση σε περιοχές κυρίως της Λευκωσίας. Όπως ανέφερε ο κ.Αντωνιάδης, ο λόγος που προκλήθηκε αναστάτωση σε Αγλαντζιά και Καϊμακλί είναι λόγω του ότι η δεξιά στροφή των F16 είναι πολύ κοντά στις περιοχές αυτές και γι’ αυτό τον λόγο ο θόρυβος είναι έντονος.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, οι περιοχές όπου θα κινηθούν, παράνομα, τα μαχητικά, είναι από τη Μια Μηλιά μέχρι την Κυθρέα, περνώντας και από το Δίκωμο  • Αφήστε τους R.550 να επαναλάβουν το 1996