Προσλήψεις 200 ΣΥΟΠ στην Ε.Φ …Γιατί οι βλαστοί των Κυπρίων θέλουν να «Φοιτήσουν στη Βρετανία»!!!!

Περίπου  €3,6 εκατ.  έκτακτα τον χρόνο θα κοστίσει η πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την προσωρινή απόλυση κληρωτών ώστε να αρχίσουν από τώρα σπουδές στην Αγγλία, για να μην επιβαρυνθούν τα αυξημένα δίδακτρα που θα επιβάλλονται από το 2021.

Η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς θεωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», πως αν δεν προσληφθούν νέοι ΣΥΟΠ θα δημιουργηθούν τρύπες στην άμυνα.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι, μήπως η απόφαση που ελήφθη και η οποία δημιουργεί εθνοφρουρούς δύο ταχυτήτων, οδηγήσει κάποιους που θα θεωρήσουν τους εαυτούς τους αδικημένους να επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν οριστική απαλλαγή από την Εθνική Φρουρά ή ακόμη να γίνει αιτία σκασιαρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν 200 προσλήψεις για αντικατάσταση των φοιτητών, ενώ άλλοι 79 ΣΥΟΠ θα καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από τη μη ανανέωση του συμβολαίου ισάριθμων ΣΥΟΠ.

Όσον αφορά τη «μόλα» που θα χρησιμοποιηθεί, ο αριθμός των προσλήψεων θα είναι ίσος με το 80% του αριθμού των κληρωτών που θα αναχωρήσουν για σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία.

Από την ενημέρωση της οποίας έτυχαν χθες τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, εκ πρώτης όψεως και παρόλον ότι δυνητικά θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την πρόωρη απόλυση περίπου 535 οπλιτών, αυτοί που φαίνεται να είναι έτοιμοι για φέτος, μέχρι στιγμής κυμαίνονται στους 100. 

Το γεγονός ότι βρέθηκαν στρατιώτες οι οποίοι κατετάγησαν ήδη και λογικά θα απολύονταν σε 14 μήνες οπόταν θα μετέβαιναν για σπουδές τον Σεπτέμβριο του 2021 αλλά ενεγράφησαν σε βρετανικά πανεπιστήμια από τον Σεπτέμβριο αυτού του χρόνου (για να αρχίσουν τη φοίτησή τους από φέτος)!

Αυτό φανερώνει, σύμφωνα με βουλευτές, ότι κάποιοι είχαν πληροφόρηση εκ των έσω, πριν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (στις 8 Σεπτεμβρίου) που προέβλεπε προσωρινή απόλυση εθνοφρουρών οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει θέση σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς εξέφρασε εξαρχής τη διαφωνία της με τη λύση που επελέγη (και εξακολουθεί να διαφωνεί) ενώ το υπουργείο Άμυνας, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, επίσης είχε διαφωνήσει. 

Σχόλιο: Η Κύπρος κινδυνεύει άμεσα απο τον Αττίλα και οι Βλαστοί των Κυπρίων με τη  σύμφωνη γνώμη των γονιών τους ,θέλουν να γίνουν Φοιτητές στη Μεγάλη Βρετανία …Τυχαία φτάσαμε ως εδώ λέτε ;

Πηγή

 


Διάφορα Άρθρα