Προσπάθησαν να αποκρύψουν τη «Μακεδονική γλώσσα» από το …Site του ΝΑΤΟ

Η Ελληνική κυβέρνηση πίεσε προκειμένου να αφαιρεθεί ο όρος «μακεδονική γλώσσα» από την ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ για μία ημέρα, προκειμένου να αποφύγει αντιδράσεις μέχρι να επικυρωθεί στην ελληνική βουλή το Πρωτόκολλο Ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της γείτονος χώρας που επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ που δημοσίευσε το MIA, ο ανταποκριτής του πρακτορείου στις Βρυξέλλες ενημερώνει ότι το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονική γλώσσα» μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σχετικά με τη Συμφωνία Πρεσπών.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι την Τετάρτη προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις στα Σκόπια, καθώς, για πρώτη φορά, κατά την τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ, η Συμμαχία δεν χρησιμοποίησε τον όρο «μακεδονική γλώσσα» στον ιστότοπό της όπως συνήθιζε ανέκαθεν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το ΜΙΑ, ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση από την ελληνική πλευρά προκειμένου να μην χρησιμοποιηθεί ο επίμαχος όρος στην ιστοσελίδα μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα, λόγω «της ευαισθησίας της διαδικασίας επικύρωσης του Πρωτοκόλλου Ένταξης της ‘Μακεδονίας’ στη Συμμαχία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί την Παρασκευή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Παράλληλα, υψηλόβαθμη πηγή του ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε το Σκοπιανό MIA ότι «το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονική γλώσσα» μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη συμφωνία Πρεσπών».