Οι πρώτες δηλώσεις του Ναύαρχου Αποστολάκη μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Δήλωσε στρατιώτης και έδειξε ότι θέλει να είναι ενωτικός αποζητώντας τη συνεργασία όλων των κομμάτων ο Ευάγγελος Αποστολάκης, λίγο πριν την πρώτη του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις που τον φέρνουν από τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ στη θέση του υπουργού.

“Δέχθηκα να αναλάβω τη θέση του ΥΕΘΑ γιατί έχω μάθει να υπηρετώ το καθήκον είμαι στρατιώτης. Είμαι άνθρωπος της ευθύνης και την αναλαμβάνω όσο βαριά κι αν είναι. Η κατάσταση είναι περίεργη και απαιτεί συναίνεση και συνεργασία. Θα συνεχίσω να τιμώ και να υπηρετώ το καθήκον. Προσβλέπω στη συνεργασία όλων των κομμάτων” δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Τις επόμενες ώρες το ΚΥΣΕΑ  αναμένεται να εκδόσει πράξη αποστρατείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη.  Μετά την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας να αποστρατεύσει τον κ. Αποστολάκη θα είναι δυνατή η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον ναύαρχο.

Στη συνέχεια, πιθανότατα το πρωί της Τρίτης, ο Βαγγέλης Αποστολάκης θα ορκιστεί επισήμως υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα ακολουθήσει η τυπική παραλαβή του χαρτοφυλακίου από τον παραδίδοντα υπουργό Πάνο Καμμένο.

Αμέσως μετά, ενδεχομένως και αύριο, θα συγκληθεί εκ νέου το ΚΥΣΕΑ -αυτή τη φορά με τον Βαγγέλη Αποστολάκη ως υπουργό Εθνικής Άμυνας- για τις ετήσιες τακτικές κρίσεις της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή την προαγωγή, παραμονή ή αποστρατεία των σημερινών αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ αλλά και για την επιλογή νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Από την αποστρατεία του ναυάρχου Αποστολάκη και μέχρι τον ορισμό νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ καθήκοντα αρχηγού θα ασκεί ο σημερινός υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.