Με πτήσεις Μαχητικών και την «ΤΠΚ ΒΟΤΣΗΣ» στο Λιμάνι …Ο Εορτασμός της Απελευθέρωσης της Μεγίστης! (φωτό)

Το Ακριτικό Καστελλόριζο εόρτασε  την απελευθέρωσή του στις 13 Σεπτεμβρίου 1943 όταν έγινε το πρώτο κομμάτι της Ελληνικής γης που απελευθερώθηκε από τον κατοχικό ζυγό και στους βράχους του Αιγαίου και της Μεσογείου ανέμισε και πάλι η γαλανόλευκη.

Πάνω από το νησί πέταξε χαμηλά ζεύγος Μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιώντας συνεχείς διελεύσεις, σκορπώντας ρίγη ενθουσιασμού  στους Ακρίτες μας. που το Χειροκρότησαν με ζητωκραυγές !

Η δοξολογία  σύμφωνα με την rodiaki.gr τελέστηκε από τον τον παπά Γιώργη στο μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, παρουσία εκπροσώπων της Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας.

Τον ΥΕΘΑ εκπροσώπησε ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής …

Τις εκδηλώσεις παιάνισε η Στρατιωτική μπάντα ενώ Εθνικό μας  Ύμνο έψαλαν μεγαλόφωνα οι Οπλίτες της Δύναμης του νησιού ενώ τα βλέμματα  θαυμασμού έπεσαν στο   Στρατιωτικό Άγημα από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που απέδωσε τις δέουσες Τιμές 

Στο λιμάνι της Μεγίστης, είχε καταπλεύσει η ΤΠΚ ΒΟΤΣΗΣ Ρ-72 ,καθώς και το Υπερσύγχρονο πλωτό Ανοιχτής Θάλασσας του Λιμενικού Σώματος το «Γαύδος»...Τιμώντας όπως άξιζε  την Επέτειο της Απελευθέρωσης του νησιού !

Τα Σκάφη στο Λιμάνι , επισκέφτηκαν  ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος  Αλκιβιάδης Στεφανής ,ο Διοικητής της 95ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Νικόλαος   Χιονής, καθώς  και ο Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος και οι Πολιτικοί εκπρόσωποι της Βουλής , Τοπικοί φορείς της νήσου και της Περιφέρειας Αιγαίου!

Να σημειωθεί ότι η μανία των Τούρκικων μαχητικών να πετάνε σήμερα στο Τρίγωνο του Καστελόριζου μόνο τυχαία δεν πρέπει να ήταν !