Με ριπές αυτομάτων όπλων γάζωσαν λεωφορείο στο Τεπελένι

Δύο άτομα, ένα 19χρονο αγόρι κι ένα 23χρονο κοnewego_LARGE_t_1101_54172285ρίτσι, τραυματίστηκαν, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον λεωφορείου της γραμμής «Αθήνα- Τίρανα», τα ξημερώματα, στο Τεπελένι. Άγνωστοι παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι λόγοι της επίθεσης.

Οι επιβάτες  πάνω 20 άτομα δήλωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση από  κουκουλοφορους, που πυροβόλησαν στο μπροστινό και το πλαϊνό μέρος του λεωφορείου.

Ο οδηγός, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, δεν σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να ξεφύγει.

Ένας εκ των τραυματιών, σύμφωνα με τους γιατρούς, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.

Το λεωφορείο, αλβανικής εταιρείας, εκινείτο σιγά στο σημείο, όπου δέχθηκε την επίθεση, καθώς ο δρόμος εκεί είναι προβληματικός.

Οι επιβάτες υποστηρίζουν ότι το κίνητρο των κουκουλοφόρων, που «γάζωσαν» το λεωφορείο, ήταν η ληστεία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής και οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη των δραστών.

Οι ένοπλες ληστείες σε διερχόμενα αυτοκίνητα είναι φαινόμενο που αναβίωσε τελευταία στις βόρειες περιοχές της Αλβανίας και απασχολεί ιδιαίτερα την αλβανική αστυνομία, η οποία έχει να αντιμετωπίσει επίσης την αύξηση του αριθμού των ληστειών σε σπίτια και ιδιωτικές περιουσίες.