Ριπές αυτομάτων όπλων κατά Ελικοπτέρων του Αλβανικού Στρατού

Albanian_Cougar_NWΔύο ελικόπτερα της αλβανικής αστυνομίας και του στρατού, δέχτηκαν ένοπλη επίθεση από ομάδα λαθρεμπόρων ναρκωτικών, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που στα ελικόπτερα επρόκειτο να επιβιβαστεί ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις για την καταστροφή εκτάσεων με χασισοδεντρα, στην περιοχή της Σκόδρας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες.

Το πρώτο ελικόπτερο, τύπου ΒΟ105, χτυπήθηκε από τρεις σφαίρες, στον έλικα, στην ουρά, και στη δεξαμενή καυσίμων, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δύο πιλότοι κατάφεραν να το προσγειώσουν με ασφάλεια, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους επιβαίνοντες. Το δεύτερο ελικόπτερο, τύπου Cougar, δέχθηκε μια σφαίρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρής έκτασης ζημία, χωρίς να κινδυνεύσουν ο πιλότος και οι αστυνομικοί.

Να σημειωθεί, ότι η αλβανική αστυνομία έχει ξεκινήσει εδώ και έξι ημέρες μεγάλη επιχείρηση με την συμμετοχή και Στρατιωτικών μέσων και Μονάδων  στο βόρειο τμήμα της χώρας, για την καταστροφή των χασισοφυτειών, σε ορεινές περιοχές ,που έχουν καταντήσει μάστιγα της Ευρώπης …Να σημειωθεί οτι τόνοι χασίς ταξιδεύουν απο εδώ σε όλο το κόσμο ,ενώ μεγάλες ποσότητες περνά η Αλβανική Μαφία και στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, μόνο την περασμένη Τρίτη καταστράφηκαν περίπου 13.000 χασισοδέντρα, στην περιοχή Σκόνδρα, ενώ από την αρχή της επιχείρησης έχουν καταστραφεί 99.960.