Ρωσικά MiG-29 Ισοπέδωσαν Τουρκικά Α/Α στα περίχωρα της Σύρτης!!

Δύο ρωσικά μαχητικά MiG-29 επιτέθηκαν στα συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας που αναπτύχθηκαν από την Τουρκία στη Σίρτη, αποκάλυψε σήμερα ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Aviapro.

Οι Τούρκοι Στρατιωτικοί Σύμβουλοι  προσπάθησαν να προετοιμάσουν το έδαφος για την επίθεση στη Σύρτη το «Μονοπάτι της Νίκης» , αλλά η ιδέα τους  μετατράπηκε σε φιάσκο.

A Soviet-built MiG-29 Fulcrum fighter flown by Major (MAJ) Peter Meisberger, from Germany’s (DEU) 73rd Fighter Wing (FW)

Τα μαχητικά που εμφανίστηκαν απο το πουθενά  κατέστρεψαν τα συστήματα αεράμυνας σχεδιασμένα για να προστατεύουν τις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων, των δυνάμεων της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας και των φιλοτούρκων τζιχαντιστών και Τουρκμένιων  μαχητών.

Τα Tουρκικά  ραντάρ  ακόμη και  σύστημα  KORAL δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν την προσέγγιση των αεροσκαφών και δεν δέχτηκαν πυρά. Πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.

Η δημοσίευση σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα που καταστράφηκαν.

Αμερικανικές πηγές τις προηγούμενες ημέρες έκαναν λόγο για την παρουσία των Ρωσικών Μαχητικών σε Αεροπορική Βάση της Λιβύης …Παρουσιάζοντας μάλιστα και δορυφορικές εικόνες

Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από τις πηγές είναι διαφορετικά. Σύμφωνα  με το Capital.gr με μια πληροφορία, τα μαχητικά κατάφεραν να καταστρέψουν τρία συστήματα αεράμυνας.

 


Διάφορα Άρθρα