Ρωσικό μαχητικό Su-27 «ακούμπησε» Αμερικάνικο F-15 (video)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου ένα ρωσικό μαχητικό πλησίασε επικίνδυνα ένα αμερικανικό ενώ πετούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την περασμένη Δευτέρα.

Στις εικόνες, που κυκλοφορούν σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Su-27 διακρίνεται να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής το F-15 προτού στρίψει απότομα στα αριστερά, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αμερικανό πιλότο, που αναγκάζεται να αλλάξει πορεία για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Όπως ανέφερε το Αμερικάνικο Πεντάγωνο , το ρωσικό μαχητικό προχώρησε σε αναχαίτιση του αεροσκάφους του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού σε διεθνή εναέριο χώρο, φθάνοντας σε απόσταση μόλις ενάμιση μέτρου.

H εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πάμελα Κούντζε είπε ότι το ρωσικό αεροπλάνο πετούσε κοντά στο αμερικανικό επί δύο ώρες και σαράντα λεπτά, προτού μπει στο δρόμο του.

Άγνωστο παραμένει αν πρόκειται για το ίδιο περιστατικό που καταγράφεται στο βίντεο των 40 δευτερολέπτων, που αναρτήθηκε χθες Πέμπτη στο Twitter. Χρήστες υποστηρίζουν ότι το συμβάν έγινε πάνω από τη Βαλτική