Ρωσικό σύστημα τυφλώνει τα συστήματα …Σκόπευσης( video)

Το οπλικό σύστημα, το οποίο ανέπτυξε η ρωσική εταιρεία Rostec, εντοπίστηκε πρόσφατα στη ρωσική φρεγάτα Ναύαρχος Γκορσκόφ, από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς πλησίαζε μια βάση της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας.

Οι Times περιγράφουν το όπλο ως ικανό να χτυπήσει τους Ρώσους στρατιώτες αλλά η πραγματική του εμβέλεια είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Zvezda δημοσίευσε ένα βίντεο με τους δοκιμαστικούς πυροβολισμούς ενός ρωσικού όπλου προορισμένο για οπτικό πόλεμο, το 5P-42 Philin.

Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τη νύχτα και ουσιαστικά καθιστά άχρηστα τα συστήματα στόχευσης του εχθρού, τον εξοπλισμό νυχτερινής όρασης και τα πεδία εντός μιας κλίμακας 5 χλμ.

Είναι επίσης ικανό να «τυφλώσει» και να αποπροσανατολίσει τα στρατεύματα του εχθρού σε απόσταση 2 χιλιομέτρων. Το σύστημα έχει ήδη αναπτυχθεί σε πολλά ρωσικά πλοία.

sputinknews.gr

Ένα πολεμικό πλοίο του βασιλικού ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου ακολούθησε τη ρωσική φρεγάτα «ναύαρχος Γκορσκόφ», η οποία πραγματοποίησε νωρίτερα αεροπορικές ασκήσεις από τις ακτές της Σκωτίας έως τη Βόρεια Θάλασσα καθώς όδευε προς τον Ατλαντικό.

​Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, πτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και σουηδικών αναγνωριστικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκα, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στη Σκωτία.