Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάστηκαν οι Αφγανοί που έκαψαν τη Μόρια (video)

Το Μικτό ορκωτό δικαστήριο Χίου καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για τον καθένα τους τέσσερις λαθρομετανάστες, που είχαν συλληφθεί και παραπεμφθεί ως υπεύθυνοι για τον εμπρησμό και την καταστροφή του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η έφεση που ασκήθηκε δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα κι έτσι οι τέσσερις καταδικασθέντες θα μεταχθούν την προσεχή εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές Αυλώνας.

Η διαδικασία κατά την σημερινή, Σάββατο 12 Ιουνίου 2020, δεύτερη ημέρα της δίκης, μιάς δίκης που χαρακτηρίσθηκε από την απουσία δημοσιότητας και την απαγόρευση για πρόσβαση των δημοσιογράφων, ξεκίνησε περί τις 9:30 και ολοκληρώθηκε περί τις 15:00.

Μετά την πρόταση του εισαγγελέα, που ζήτησε την ενοχή τους για τον εμπρησμό και την απαλλαγή από την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, ακολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων, πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Το δικαστήριο αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση και ομόφωνα κήρυξε ένοχους τους τέσσερις για την κατηγορία του εμπρησμού, ενώ επί των ποινών ο εισαγγελέας πρότεινε τα 10 έτη, που επέβαλε τελικά ομοφώνως το δικαστήριο.

Επίσης, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών, ιδία δε αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ επίσης απέρριψε τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης…

Να επισημανθεί οτι στο νησί έφτασαν αλληλέγγυοι απο την Ηπειρωτική Ελλάδα και στην Ευρώπη για συμπαράσταση στους Αφγανούς εμπρηστές /

astraparis.gr/