Τα περίεργα της δήθεν «Αποκάλυψης TSK CERBE»… Απο το Nordic Monitor!

Η  δήθεν αποκάλυψη του  Nordic Monitor! που βγήκε  στο Διαδίκτυο και έσπευσαν να τον αναδημοσιεύσουν τα Ελληνικά ΜΜΕ …Αλλά που είναι το Περίεργο ; Είναι Πιθανότατα μια μελέτη πιθανής εμπλοκής και ενός σχεδίου σε πρότυπα που όλοι οι Ανώτατοι Αξιωματικοί σχεδιάζουν στις Σχολές του Πολέμου!

Το περίεργο είναι οτι  πολλοί απο εμάς εκπλαγήκαμε απο την ύπαρξη Σχεδίου Εισβολής στην Ελλάδα απο τον Κουμπάρο και φίλο μας Ερντογάν …Να μην υπάρχουν λέτε ;

«Τurkey named its secret military war plans for the eastern Mediterranean after a key Ottoman naval battle victory against a Christian alliance fleet that solidified Turks’ domination of the Mediterranean.

According to a PowerPoint presentation prepared by the General Staff for an internal planning review, Turkey drew up a plan for a secret military operation named “TSK CERBE Harekât Planlama Direktifi” (TSK [Turkish Armed Forces] Cerbe Operation Planning Directive). The plan was dated January 7, 2014, which means it was likely updated amid increased tension between Turkey and the Greece/Cyprus bloc in the eastern Mediterranean.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σχέδιο που έχει την ονομασία «CERBE», εκπονήθηκε το 2014 και επικαιροποιήθηκε το 2016. Σύμφωνα με άρθρο του Nordic Monitor που υπογράφει ο Abdullah Bozkurt, «η Τουρκία εμπνεύστηκε την ονομασία των μυστικών πολεμικών της σχεδίων για την ανατολική Μεσόγειο, από μια σημαντική νίκη της οθωμανικής ναυτικής μηχανής εναντίον ενός στόλου χριστιανικής συμμαχίας που ενίσχυσε την κυριαρχία των Τούρκων στη Μεσόγειο».

«Σύμφωνα με μια παρουσίαση PowerPoint που εκπονήθηκε από το Γενικό Επιτελείο για επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού, η Τουρκία εκπόνησε ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK CERBE Harekât Planlama Direktifi» (TSK [Turkish Armed Forces] Cerbe Operation Planning Directive).

Το σχέδιο είχε ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2014, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας / Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται ακόμη στο ρεπορτάζ.

Αλλά είναι έτσι όμως τα πράγματα ;

10ν :Στην αποκάλυψη υπάρχει μια λίστα Σχεδίων και όχι ανάλυση ενός του Σχεδίου  Εισβολής!

2ον : Αναφέρεται ρητώς η Χώρα που θα γίνει Εισβολή ,όταν στα Άκρως Απόρρητα Σχέδια ποτέ δεν αναφέρεται το όνομα της Χώρας Στόχος!

30ν  :Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε περίπτωση ταυτόχρονης επίθεσης πέραν  της μιας Χώρας όταν η Αεροπορία της Ελλάδος και μόνο ήταν 1 προς 1 με την Τουρκία

40ν : Δεν υπήρχε περίπτωση η Τουρκία να τα βάλει ταυτόχρονα με τους Αμερικανούς ΝΑΤΟ-Ε.Ε και τους Ρώσους στην Αρμενία

50ν :Δεν υπήρχε περίπτωση να κυκλοφορεί έστω και σε εσωτερικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας σε εφαρμογή  των  Windows  PowerPoint φάτσα κάρτα ! (ούτε καν σε κρυπρογράφση !!!)

Αν κάποιοι πιστεύουν οτι σε μια Χώρα όπως η Τουρκία κυκλοφορούν Απόρρητα σχέδια στα χέρια ενός Εισαγγελέα που να παρουσιάζει σε δικαστήριο και ένας απλός Αστυνομικός και όχι της ΜΙΤ  να μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά ...Μάλλον δεν γνωρίζει την Μυστικότητα των Τουρκικών Υπηρεσιών ή κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια !!

Εκτιμάται οτι πρόκειται για μια καλοσχηματισμένη διαρροή όχι βέβαια απόρρητων σχεδίων …Αλλά όπως δείχνουν όλα για Πολεμική Εργασία Ανωτάτου Αξιωματικού προς παρουσίαση σε μια Σχολή πολέμου!

Ο Στόχος βεβαίως  είναι εμφανής και δυστυχώς φαίνεται οτι και αυτό  το καταπίνουμε και μάλιστα αμάσητα!

Υ.Γ Την περίοδο του 2014  που αναφέρει ο Αρθρογράφος του Nordic Monitor δεν υπήρχε καμιά περίοδος Έντασης και μάλιστα μέσα στο Καταχείμωνο !

Βετεράνος