Σε Στελέχη που έφυγαν με μετάθεση από τη Λέρο …Οι Έρευνες των Αρχών;

Η προηγούμενη απογραφή Οπλισμού σύμφωνα με πληροφορίες  έγινε τον Δεκέμβριο του 2018 στην ΥΝΤΕΛ της Λέρου και ο χρόνος είναι τεράστιος για μια τέτοιας σημασίας αποθήκη Οπλισμού με Ελκυστικά Υλικά

Στο «μικροσκόπιο» των Ανακριτών  έχουν μπει 10 άτομα που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη, ενώ οι έρευνες έχουν επεκταθεί και εκτός Λέρου.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εμπλοκή πέραν του ενός ατόμου, ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι Ανακριτές παίρνουν  καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ έχει ληφθεί το υλικό από όλες τις κάμερες ,που όμως η καταγραφή δεν είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας πίσω …

Σημαντικό ρόλο στις έρευνες θα παίξει ο προσδιορισμός του χρόνου που εξαφανίστηκε το στρατιωτικό υλικό, ενώ οι έρευνες για τα πρόσωπα δεν αφορά κατ’ ανάγκη τους ανθρώπους που υπηρετούν σήμερα στη βάση.

 Όλα δείχνουν ότι «η δουλειά έχει γίνει εκ των έσω» και γι’ αυτό απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς για την κλοπή του υλικού ήταν απαραίτητη η συνεργασία με άτομα που είχαν πρόσβαση.

Συνολικά, δέκα άτομα, αξιωματικοί και κατώτερο προσωπικό φέρεται να είχαν εξουσιοδότηση και κωδικούς και σε αυτά επικεντρώνεται η έρευνα.

Καθώς, ωστόσο, δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος της κλοπής, οι έρευνες αφορούν και άτομα που έχουν ήδη φύγει από το στρατόπεδο με μετάθεση.

Σημειώνεται ότι η αποθήκη φυλάσσονταν και παρακολουθούνταν από κάμερες όλο το 24ρο και ήταν προσβάσιμη σε μικρό αριθμό στελεχών.

Να επισημάνουμε απο το Άμυνας μέχρι στιγμής δεν έχει βγει καμιά ανακοίνωση …