Σε Βάση Συντηρήσεως του 6ου Στόλου τα… Ναυπηγεία Ελευσίνας ,τι ανέφερε ο Πρέσβης των ΗΠΑ

O Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt και τον πρόεδρο της ΟΝΕΧ, κ. Πάνο Ξενοκώστα, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 1η Ιουλίου, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και μίλησαν με τους εργαζόμενους.

Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Θανάσης Μπούρας, οι Βουλευτές Δυτικής Αττικής, κ. Ευάγγελος Λιάκος και Γιώργος Κώτσηρας και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για  συμπαραγωγή φρεγατών  για  το ΠΝ που προτείνει η αμερικανική πλευρά  και είχε ως βασική προϋπόθεση την επίλυση του προβλήματος των ναυπηγείων.

Τώρα που όλα δείχνουν ότι όπως φαίνεται όλα θα προχωρήσουν και με γοργούς ρυθμούς οι προτάσεις για την συμπαραγωγή 4 φρεγατών,  που οι τουλάχιστον 2  θα κατασκευαστούν  στα ναυπηγεία Ελευσίνας …

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ανέφερε :

Ο πρέσβης υπογράμμισε το ενδιαφέρον που βλέπουν οι Αμερικανοί επενδυτές για την παραπέρα ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών, στην ενέργεια και τη ναυτιλία και δήλωσε την ικανοποίησή του, που η εταιρία Διεθνούς Αναπτυξιακής Χρηματοδότησης (DFC) συνυπέγραψε με την ΟΝΕΧ επιστολή συνεργασίας με σκοπό την αγορά και ανακαίνιση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Στη συνέχεια απευθυνόμενους στους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων, τόνισε: «…Μια επιτυχημένη επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα κάνει καλό, όχι μόνο σε εσάς τους εργαζόμενους, αλλά και στη σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας στο πεδίο του εμπορίου και των επενδύσεων, και θα καθιερώσει ξανά την Ελευσίνα ως ένα κρίσιμο κόμβο μεταξύ άλλων για τη στήριξη τάνκερ μεταφοράς φυσικού αερίου, αναγνωρίζοντας ότι ο ελληνόκτητος στόλος τάνκερ LNG αποτελεί το 15% του παγκόσμιου τονάζ.

Επισημαίνετε οτι ο Πρέσβης των ΗΠΑ ανέφερε οτι τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας θα μπορούν  να δέχονται Πολεμικά του 6ου Στόλου των ΗΠΑ για την Συντήρηση των Σκαφών !!


Διάφορα Άρθρα