«Σφαλιάρα» της Μόσχας στην Αθήνα : Η «Συμφωνία των Πρεσπών» εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Σ.Α του ΟΗΕ

Ηχηρό το  μήνυμα πως η Μόσχα θα συνεχίσει να εκφράζει την άποψή της για ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έστειλε ο αναπ. υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο, στον απόηχο της χτεσινής δήλωσης του ρωσικού ΥΠΕΞ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Μόσχα δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, θα συνεχίσει όμως να εκφράζει τη θέση της σε ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Τη Δευτέρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ασκήσει κριτική στο ρωσικό ΥΠΕΞ για ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία σημείωνε ότι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων  πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «προωθείται, αγνοώντας την άποψη των Ελλήνων πολιτών».

«Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, όμως σε αυτά τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία θα εκφράζει την άποψή της», δήλωσε ο Γκρούσκο.

Σχόλιο: Πως οι Συριζαίοι θεωρούν την άποψη της Μόσχας παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος  για την Συμφωνία των Πρεσπών και όταν επιστρατεύουν την Γερμανίδα Καγκελάριο να πει οτι είναι ευγνώμων στον Τσίπρα …Αυτο τι είναι ;