Σεισμός 7,6 Ρίχτερ χτύπησε τη Θάλασσα της Καραϊβικής

Σεισμός μεγέθους 7,6 χτύπησε στην Καραϊβική Θάλασσα βόρεια της Ονδούρας, προκαλώντας σύντομα πολλές προειδοποιήσεις για το τσουνάμι στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ακτών της Ονδούρας, του Μπελίζ, του Πουέρτο Ρίκο και των Παρθένων Νήσων.

Ο ισχυρός σεισμός, ο οποίος έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή από το Μεξικό μέχρι την πρωτεύουσα της Ονδούρας Tegucigalpa, έπληξε περίπου 36 χλμ. Βορειοανατολικά του νησιού του Μεγάλου Κύκνου γύρω στις 2:51 π.μ. GMT, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα.

Το Ειρηνικό Κέντρο Τσουνάμι προειδοποίησε για πιθανά κύματα μέχρι ένα μέτρο πάνω από την παλίρροια στην Ονδούρα, το Μπελίζ, την Κούβα, το Μεξικό και την Τζαμάικα. Ωστόσο, μετά την ανίχνευση του σχηματισμού των κυμάτων, η PTWC κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «με βάση τα παρατηρούμενα δεδομένα δεν υπάρχει απειλή» και ανέβαλε ορισμένες από τις προηγούμενες προειδοποιήσεις.

Ακόμα και η PTWC συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να προσέχουν για «μικρές αλλαγές στη στάθμη της θάλασσας». Ο οργανισμός προέβλεψε ότι ο «πιό πρόωρος εκτιμώμενος χρόνος ότι οι επικίνδυνες διακυμάνσεις της στάθμης της θάλασσας και τα ισχυρά ρεύματα των ωκεανών μπορεί να αρχίσουν» είναι μετά τις 5:20 π.μ. GMT (1: 20 π.μ. ώρα Ατλαντικού).

M7.6 #earthquake strikes 306 km SW of George Town (Cayman Islands) 17 min ago. Effects reported by witnesses: pic.twitter.com/s1v0yquZbU

— EMSC (@LastQuake) 10 Ιανουαρίου 2018