Στα νησιά του Β.Αιγαίου τα πρώτα 5 Κλειστά Hot-Spot …Ακολουθούν τα Στρατόπεδα στην Ενδοχώρα

Με τα πρώτα 5 κλειστά HOT-SPOT να δημιουργούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου  και έπεται συνέχεια σε Στρατόπεδα πρώην ΚΕΝ και Βιομηχανικά Κτίρια (απίθανο να γίνει ) ..Ετοιμάζεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το Μεταναστευτικό !

Όμως αν δεν σταματήσει  τις ροές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν πρόκειται να πετύχει το παραμικρό και απλα΄το μόνο που κάνουμε είναι να διαφημίζουμε την Εγκατάσταση όλων των φυλών των Λαθρομεταναστών στην Ελλάδα !

Ο λόγος που τα προαναχωρησιακά κέντρα θα δημιουργηθούν στα νησιά είναι ότι με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία δεν θα έχει πρόσχημα να μην δέχεται επαναπροωθήσεις όσων εισήλθαν στην Ελλάδα και η αίτησή τους για την παροχή ασύλου απορρίφθηκε τελεσίδικα.

Κλειστά κέντρα θα δημιουργηθούν και στην ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως σε εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές μονάδες…Αλλά και σε Στρατόπεδα πρώην ΚΕΝ

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχθές, για τις άμεσες αναγκες θα προσληφθούν 400 συνοριοφύλακες στον Εβρο, 500 νέοι υπαλλήλοι στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα και 800 άτομα για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων. (Χρυσώνει το χάπι ο Υπουργός )

Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν η Τουρκία θα δεχθεί να πάρει πίσω μετανάστες, των οποίων η αίτηση για παροχή ασύλου απορρίφθηκε στην Ελλάδα. Η μέχρι τώρα στάση της δικαιολογεί επιφυλάξεις.Σύντομα, όμως, θα έχουμε την απάντηση.

Είναι κοινό μυστικό, πάντως, πως όταν φεύγει πλεούμενο με πρόσφυγες-μετανάστες από τις τουρκικές ακτές προς το ελληνικά νησιά και και η τουρκική Ακτοφυλακή ενημερώνεται, παραμένει άπραγη. Με άλλα λόγια δεν παρεμβαίνει εγκαίρως για να εμποδίσει τον πλου προς τα ελληνικά νησιά.

Μόνο τυχαία, λοιπόν, δεν ήταν η απόφαση του ΄Έλληνα πρωθυπουργού να ανεβάζει τους τόνους στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Σ’ αυτήν επικρίνει έντονα την Άγκυρα, αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους για τη στάση τους. Όπως τόνισε, η Άγκυρα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες σαν μοχλό πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές απευθυνόμενος προς την Κομισιόν και τις μεγάλες χώρες-μέλη πως δεν θα ανεχθεί άλλο η Ελλάδα να αντιμετωπίζεται από τους εταίρους σαν ένας βολικός χώρος «στάθμευσης». «Είναι αυτό ευρωπαϊκή αλληλεγγύη;» διερωτήθηκε με νόημα.


Διάφορα Άρθρα