Στενεύει ο κλοιός για 4 άτομα απο τον εμπρησμό της Μαρφίν

Στοιχεία για τουλάχιστον τέσσερα άτομα φέρεται να έχει η ΕΛ.ΑΣ στο νέο φάκελο που έχει σχηματίσει για τον φονικό εμπρησμό της Marfin στις 5 Μαΐου 2010.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος σε ρεπορτάζ του για την εφημερίδα «Tα ΝΕΑ», πρόκειται για άτομα που σχετίζονται με τον αναρχικό χώρο, ηλικίας περίπου 35-45 ετών σήμερα, τα οποία εμφανίζονται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια εκείνης της ημέρας και τον εμπρησμό της τράπεζας επί της οδού Σταδίου.

Η ΕΛ.ΑΣ εστιάζει στα συγκεκριμένα πρόσωπα βάσει νέων πληροφοριών που έχει στα χέρια της, νέου οπτικού υλικού και καταθέσεων.
Η νέα έρευνα έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2019 με βάση νέα δεδομένα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής που εστάλησαν στην Εισαγγελία Αθηνών, η οποία με τη σειρά της επέστρεψε προ ημερών τη σχετική δικογραφία στην ΕΛ.ΑΣ για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οπως διευκρινίζουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μίλησαν στην εφημερίδα, «πρόκειται για πολύ πιο ισχυρά στοιχεία» σε σχέση με εκείνα «που είχαν συγκεντρωθεί στην αρχική φάση της έρευνας.

Παράλληλα επισημάνθηκαν ορισμένα άτομα με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τον σωματότυπό τους, τα ρούχα τους, τα παπούτσια τους ή τις τσάντες που μετέφεραν από την αρχή της πορείας (από την περιοχή του Πολυτεχνείου μέχρι τη στιγμή του εμπρησμού και μετά από αυτόν).

Για τη δημιουργία του «φιλμ» της επίθεσης, σημειώνεται στο δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ»,  είχε υπάρξει καθημερινή, πολύωρη συνεργασία των αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας και τεχνικών των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.