Στη γενέτειρα του Γ. Καραϊσκάκη το Μαυρομμάτι Καρδίτσας η ΠτΔ

Στη γενέτειρα του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γ. Καραϊσκάκη, στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου, έφθασε το πρωί της Τετάρτης (5/5) η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια 2021».

Ο φετινός εορτασμός έχει πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, ενώ η παρουσία της ΠτΔ του προσδίδει ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέφθασε οδικώς στο Μαυρομμάτι και με το που έφτασε στο προαύλιο του Ιερού Ναού την περίμενε Στρατιωτικό Άγημα στην είσοδο και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον έφιππο ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καταθέτει στεφάνι ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκε το μουσείο του Γ. Καραϊσκάκη που έχει δημιουργήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου “Γ. Καραϊσκάκης”.

«Βρίσκομαι σήμερα στο Μαυρομμάτι της Καρδίτσας για να τιμήσω τη μνήμη ενός πολεμιστή της Επανάστασης που υμνήθηκε όσο λίγοι: του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του “Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης” όπως τον αποκάλεσε ο Κωστής Παλαμάς» τόνισε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και συνέχισε λέγοντας «Εμπνεόμαστε από την ένταση και το πάθος με τα οποία αγωνίστηκε για την ελευθερία μας, από το ατίθασο πνεύμα του, την προσφορά του στο έθνος. Στο εικονοστάσι των ηρώων, που ανήκουν σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλους τους Έλληνες, ο Καραϊσκάκης ακτινοβολεί, ωραίος σαν μύθος».

Ακολούθως η Σακελλαροπούλου μετέβει στο Δημαρχείο Μουζακίου όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή Ανακήρυξής της σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Μουζακίου.