Στην 55 ΣΜ της Πάφου ο ΥΕΘΑ Καμμένος με τον ΥΠΑΜ της Κύπρου και τον Αρχηγό της Ε.Φ! (φωτο & video)

Στην Αεροπορική Βάση της Πάφου  και στην 55 ΣΜ βρέθηκε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμένος  με τον νέο ΥΠΑΜ της Κύπρου  Αγγελίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς  Αντιστράτηγος Ηλία Λεοντάρη !

Στον ΥΕΘΑ της Ελλάδος έγινε επίδειξη των Α/Α όπλων της Αεροπορικής Βάσης της Πάφου αλλά και οι δυνατότητες της 55 Σμηναρχίας Μάχης που είναι αιχμή του δόρατος της Κυπριακής Αεροπορικής Δύναμης !

Άγνωστο είναι αν ο ΥΕΘΑ υποσχέθηκε την  παρουσία  Ελληνικών Μαχητικών που θα επιχειρούν από το νησί της Κύπρου και την Αεροπορική Βάση της Πάφου …Η σκέψη αυτή ήταν πριν αποσυρθούν τα θρυλικά A-7 !

Ζεύγος Ελληνικών Μαχητικών πέταξε εφέτος κατά την διάρκεια της Παρέλασης για την Ανεξαρτησία της Μεγαλονήσου  ,αλλά σε Ασκήσεις δεν τα είδαμε!

Ο ΥΕΘΑ μεταξύ άλλων δήλωσε

Θέλω να ευχηθώ στον νέο Υπουργό Άμυνας της Κύπρου καλή επιτυχία στο έργο του. Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι δίπλα του και να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία.

Δεν είναι τυχαίο ότι βρεθήκαμε σήμερα εδώ, στη Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», μια Βάση σύμβολο, που δείχνει ότι η Κύπρος δεν είναι ποτέ μακριά για την Ελλάδα και ότι ο Ελληνισμός είναι ενωμένος σε εύκολες και σε δύσκολες στιγμές.

Το μήνυμα που θέλω να περάσω από εδώ είναι ακριβώς αυτό: Όταν ο Ελληνισμός είναι συμπαγής και ενωμένος, όταν δεν μπαίνουν μικροπολιτικές διαφορές και το εθνικό συμφέρον είναι αυτό το οποίο μας ενώνει, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και νικάμε.

Με την Τουρκία επιθυμούμε να έχουμε μία ειρηνική συνύπαρξη, μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού της καλής γειτονίας. Αυτό πρέπει να επιδείξει και η Τουρκία.

 Για τους Έλληνες Αιχμαλώτους ανέφερε

Δυστυχώς, οι προκλήσεις τον τελευταίο καιρό και στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στον εναέριο χώρο, με τις συνεχείς παραβιάσεις, παραβάσεις και υπερπτήσεις, με τις προκλητικές δηλώσεις που γίνονται από υπεύθυνα και από μη υπεύθυνα άτομα στην Τουρκία.

Αλλά και το τελευταίο γεγονός της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού, που ήταν αποτέλεσμα ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου, δυστυχώς δείχνουν ότι η Τουρκία αντί να ακολουθεί έναν ευρωπαϊκό δρόμο που όλοι επιθυμούμε, ακολουθεί έναν άλλο δρόμο.

Περιμένω το συντομότερο δυνατό να τελειώσει η ομηρία των Ελλήνων αξιωματικών, να επιστρέψουν στην πατρίδα και ελπίζουμε πως η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν βοηθούν ούτε στην καλή γειτονία, αλλά ούτε στη δική της εικόνα προς τους θεσμούς τους οποίους θέλει να συναντήσει. Και εννοώ την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου κατά την επίσκεψή του στη Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο from ΥΠΕΘΑ on Vimeo.