Στην Ελλάδα 2 Καναντέρ δωρεάν από την Ε.Ε…

 Η  Ελλάδα θα είναι ο κόμβος  πυρόσβεσης της περιοχής  της Μεσογείου όπου θα σταθμεύσουν είτε ελικόπτερα είτε άλλο υλικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με χρηματοδότηση της ΕΕ. Επίσης ξεκινά η διαδικασία της αγοράς των Καναντέρ, των αεροπλάνων που μπορούν να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις και το πρώτο που θα αγοραστεί μέσω του rescEU, θα διατεθεί στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα πάρει δύο δωρεάν Καναντέρ από το rescEU με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και άλλα πέντε με εθνικούς πόρους. Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι θα ενισχύσει πάρα πολύ τον εθνικό στόλο των εναέριων μέσων…Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτική Προστασίας 

Ταυτόχρονα, ξεκινήσαμε μέσω της γνωστής διαδικασίας του NSPA, μέσω του αρμόδιου φορέα του ΝΑΤΟ δηλαδή, τις διαδικασίες για να προλάβουμε να ενοικιάσουμε αεροσκάφη Αirtractors, καθώς και ελικόπτερα.

Ξεκίνησε η διαδικασία και πιστεύω ότι θα έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα απ’ ό,τι είχαμε πέρυσι το καλοκαίρι, προσέθεσε ότι το άλλο που «κέρδισαν από τις Βρυξέλλες είναι ένα καινούριο πρότζεκτ, που βασίζεται στη λογική της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και περιλαμβάνει την άφιξη πυροσβεστών από τις βόρειες χώρες το καλοκαίρι για να βοηθούν τη χώρα σε συνεργασία με τους πυροσβέστες στην Ελλάδα.

«Θα έρχονται δηλαδή πυροσβέστες από τον ευρωπαϊκό Βορρά να βοηθούν το καλοκαίρι και πυροσβέστες από τον ευρωπαϊκό Νότο, θα πηγαίνουν το χειμώνα στο Βορρά για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών.