Ενισχύεται με «Ηλεκτρονικά μάτια και Radar » η φύλαξη του Έβρου (video)

Από το Σοφικό Ορεστιάδας έως το Δέλτα του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, θα λειτουργήσουν συνολικά 11 νέες κάμερες και ραντάρ. Η εμβέλεια των καμερών και των ραντάρ ποικίλλει και κυμαίνεται από τα 3,5 μέχρι τα 15 χιλιόμετρα.

Τα Περίπολα του Ελληνικού Στρατού βλέπουν τα πάντα και επιχειρούν ανα πάσα στιγμή χωρίς να αφήσουν ούτε μια στιγμή απο τα μάτια τους τις Ορδές  όλων όσων επιχειρούν να κάνουν τρύπες στο φράκτη

FEATURES
75mm Thermal Lens
Uncooled Thermal Sensor
Resolution: 640 x 480 pixels, 17 υm pitch
Field of view: 8°  H x 6°  V
Spectral response: 7 – 14 υm
Sensitivity: < 40 mK​​

FEATURES
Variety of offered thermal lenses
Designed for harsh environments
TCP/IP supported protocols
Remote system control
Control station with custom GUI

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της επιτήρησης των συνόρων μας και με σκοπό τον έλεγχο και αποτροπή των αυξημένων Λαθρομεταναστευτικών ροών, η εταιρεία MILTECH HELLAS ΑΕ, διέθεσε υπό μορφή δωρεάς στην ΕΛ.ΑΣ. και στο Λ.Σ. πέντε θερμικά συστήματα τύπων MLT-IRS-60 και MLT-IRB-75A.

Επίσης η εικόνα από τις κάμερες και τα δεδομένα από ραντάρ μεταφέρεται σε τέσσερα τοπικά και δύο περιφερειακά επιχειρησιακά κέντρα (σε Σουφλί, Τυχερό, Διδυμότειχο, Φέρες, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα).

Με τη δημιουργία του συστήματος επιτήρησης «θα υπάρχει real time ενημέρωση για τις συνθήκες σε όλο το μήκος των ποτάμιων συνόρων της χώρας με την Τουρκία».

Η χώρα ενισχύει τη θωράκιση των συνόρων της. Στον Έβρο, τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία το αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης της συνοριογραμμής.

Από το Σοφικό Ορεστιάδας έως το Δέλτα του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, θα λειτουργήσουν συνολικά 11 νέες κάμερες και ραντάρ.

Το έργο προκηρύχθηκε αρχικά το 2016. Είχε προυπολογισμό 14,9 εκατ. Ευρώ