Στο 7ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος ο ΥΕΘΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, παρέστη στο 7ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, με θέμα «Η αεροπορική ισχύς ως στρατηγικός παράγοντας στην εξέλιξη της άμυνας και ασφάλειας», στη Σχολή Ικάρων, όπου και απηύθυνε ομιλία.

‘’Καλημέρα σας,

Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο 7o Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος και σας καλωσορίζω θερμά στην Σχολή Ικάρων, στο λίκνο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ετήσιο συνέδριο αεροπορικής ισχύος, μέσω της αλληλεπίδρασης εποικοδομητικών προτάσεων και σκέψεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο έχει εξελιχθεί σε σημαντικό βήμα διαλόγου και διερεύνησης προσεγγίσεων στον τομέα της αεροπορικής ισχύος.

Επιτρέψτε μου να καλωσορίσω ιδιαιτέρως τον Διοικητική των Αεροπορικών Δυνάμεων ΝΑΤΟ και Διοικητή των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής, τον Διοικητή της Αεροπορίας του Ισραήλ, τον Στρατιωτικό Σύμβουλο του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, τον Διοικητή της Αερομεταφερόμενης Δύναμης Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ, τον Υποδιοικητή της Συμμαχικής Διακλαδικής Διοίκησης Δυνάμεων της Νάπολης και τον Υποδιευθυντή του Κλάδου Εκπαίδευσης της Βασιλικής Αεροπορίας της Ιορδανίας.

Ήρθατε από μακριά και η παρουσία σας είναι μεγάλη μας τιμή.

Η πραγματοποίηση του συνεδρίου αποτελεί την κορύφωση μίας εξαιρετικής προετοιμασίας και συνεργασίας μεταξύ των διοργανωτών και θα ήθελα να συγχαρώ τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και το προσωπικό του.