Στο Κάιρο ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ…Θερμή η υποδοχή απο το Στρατηγό Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι

Tην ικανοποίησή του για την ανταπόκριση από τις Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις, κατά την επίσημη πρώτη επίσκεψή του στο Κάιρο, εξέφρασε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, με δηλώσεις του προς το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε καθώς και τη θερμή υποδοχή που τού επιφυλάχθηκε από τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Στρατηγό Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι και τις διμερείς επαφές των δύο χωρών.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση που βρίσκουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου. Το ίδιο φαίνεται και από τη δική τους την πλευρά», δήλωσε στο ΚΥΠΕ από το Κάιρο, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου. Και πρόσθεσε:

«Στο πρόσωπο της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Αίγυπτος βρήκε ένα σύμμαχο ο οποίος δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας της περιοχής. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα αναλογιζόμενοι τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην περιοχή, είτε έχουν σχέση με τα ενεργειακά, είτε έχουν σχέση με τις κρίσεις που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Οι διμερείς, τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την αντιμετώπιση αυτών και τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας προς όφελος των λαών της περιοχής».

Αναλυτικότερα για τη συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης τόνισε ότι «ανατρέξαμε το πρόγραμμα συνεργασίας που έχει υπογραφεί για το 2019, αναζητήσαμε νέες περιοχές και δράσεις για να εντάξουμε στο πρόγραμμα του 2020, που θα υπογραφεί αργότερα αυτόν τον χρόνο, και το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει δραστηριότητες τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Κύπρο.

Με τις κοινές εκπαιδεύσεις, κοινές ασκήσεις, χρησιμοποίηση κοινών οπλικών συστημάτων, χρησιμοποίηση κοινών χώρων ασκήσεων, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε αξιωματικούς και υπαξιωματικούς να πάρουν εμπειρίες και να αντιληφθούν πώς μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα διεθνές περιβάλλον, να κερδίσουν από τις εμπειρίες των άλλων και βεβαίως να δώσουμε και εμείς με τη σειρά μας, τις δικές μας γνώσεις, τις εμπειρίες και τις δυνατότητες που έχουμε»