Στο τρισάγιο στη μνήμη του 18χρονου ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη….H πρόεδρος του «ΔΗΣΥ»

Στο τρισάγιο στη μνήμη του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη παρέστη η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου. Η Αννίτα Δημητρίου κατέθεσε στεφάνι στα φυλακισμένα μνήματα.

Σε δήλωση της η κα. Δημητρίου ανέφερε τα εξής: «Ο δρόμος για να προστατεύσουμε τις αρχές και τις αξίες μας, την ίδια τη Δημοκρατία, περνάει απαρέγκλιτα μέσα από την τιμή και τη δόξα των ηρώων μας. Τέτοιων ηρώων όπως ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι με ειλικρίνεια να πορευόμαστε έχοντας πυξίδα το δικό τους ήθος και τη δική τους τόλμη. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης που οφείλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενεές».

Ο αγωνιστής Ευαγόρας Παλληκαρίδης της ΕΟΚΑ, απαγχονίστηκε επί Αγγλοκρατίας, τα ξημερώματα της 14ης Μαρτίου 1957, στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας.

Ο Παλληκαρίδης είχε γεννηθεί στην Τσάδα, χωριό της επαρχίας Πάφου, στις 27 Φεβρουαρίου 1938.

Υπήρξε ο νεότερος από τους εκτελεσθέντες της ΕΟΚΑ (Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών), της οργάνωσης που, υπό την ηγεσία του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, ανέπτυξε ένοπλη δράση κατά τα έτη 1955-1959 με σκοπό την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.