Στον εντοπισμό των Τούρκικων Ακταιωρών …Θα Επιχειρούν & τα UAV Heron από τη ν. Σκύρο!

Ενώ οι τουρκικοί ακταιωροί στο Βόρειο Αιγαίο επιχειρούν παράνομες  ενέργειες  στα όρια του Πολεμικού Επεισοδίου κατά παράβαση του Δικαίου των Θαλασσών, η ΠΑ  ετοιμάζεται για τη πλήρη επιτήρηση του χερσαίου και θαλάσσιου χώρου της.

Εντός Απριλίου  θα αρχίσουν να επιχειρούν απο  την νήσο Σκύρο,   όπου χτυπά η Αεράμυνα της Ελλάδος και αρχίζουν τις επιχειρησιακές τους αποστολές τα δύο drones (Heron) που προμηθεύτηκε η χώρα μας με τη διαδικασία Leasing από Ισραήλ.

Ήδη έχει εγκατασταθεί η πλατφόρμα απογείωσής τους και ο χειρισμός τους θα γίνεται αποκλειστικά από Έλληνες που έχουν εκπαιδευτεί στο Ισραήλ.

Θεωρούνται ιδανικά για την επιτήρηση των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας. Είναι αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε απόσταση έως και 1.000 χιλιόμετρα από τη βάση τους σε ύψος 40.000 πόδια.

Φέρουν ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης, κάμερες και ηλεκτρο- οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες λειτουργίας τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα και ένα πακέτο τεχνικής νοημοσύνης.

Με δυο λόγια εύκολα θα είχαν εντοπίσει τις τουρκικές ακταιωρούς στο Βόρειο Αιγαίο που είχαν επιχειρήσει  την εισβολή και  την συνοδεία  των λέμβων των λαθρομεταναστών !!

Σχόλιο: Τα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως «casus belli» την εγκατάσταση από την ελληνική Αεροπορία στην Σκύρο βάσης των ισραηλινών drones Heron, που απόκτησε πρόσφατα η Ελλάδα.