Στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ τ. Α/ΓΕΕΘΑ:Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται ποτέ να μας δώσουν τα F-35…Μετά τους S-400

Το πρόβλημα στην κρίση με τους S-400 με τους Αμερικανούς είναι ότι οι ηλεκτρονικές πληροφορίες των μαχητικών αεροσκαφών F35 θα «ανέβουν » στον υπολογιστή των S400, κάτι που οι Αμερικανοί δεν πρόκειται ποτέ να  το δεχτούν, δήλωσε ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου  Ιλκέρ Μπασμπούγ.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Χαμπέρτουρκ, ο πρώην αρχηγός των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ανέφερε ότι η Τουρκία έχει λάβει την απόφασή της να πάρει τους S400 και “αύριο, μεθαύριο θα έρθουν στην Τουρκία”.

“Από δω και πέρα, το να σκεφτεί κανείς να μην έρθουν, σημαίνει ότι πλήττεται το κύρος της Τουρκίας. Κι εμείς ως Τούρκοι δεν το δεχόμαστε αυτό, το κράτος δεσμεύτηκε γι’ αυτό, πλήρωσε και επομένως αυτό το σύστημα θα έρθει.

Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς κάτι διαφορετικό. Πλέον αυτό έχει τελειώσει. Θα έρθει. Επιστροφή δεν υπάρχει”, ανέφερε.

Ωστόσο, ο Στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι στην περίπτωση που το δει κανείς από την αμερικανική σκοπιά.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου  στην περίπτωση που οι Αμερικανοί μας δώσουν τα πολεμικά μαχητικά F35, τότε η Τουρκία “θα «ανεβάσει» όλες τις ηλεκτρονικές πληροφορίες του μαχητικού αυτού αεροσκάφους στους S-400”, προσθέτοντας ότι θα δοκιμαστεί εάν τα βλέπει το ραντάρ ή όχι.

“Αυτό δεν είναι δυνατόν να το δεχτούν οι ΗΠΑ. Δεν μπορούν να το δεχτούν. Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι είναι ένα πρόγραμμα για το F-35 ,αξίας 1,5 τρις δολαρίων και σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχει  τεράστιο πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι αν το λαμβάνει ή όχι το ραντάρ. Αυτό θα δοκιμαστεί καλύτερα με τους S400, επομένως τα F35 πεθαίνουν”, ανέφερε.