Στρατός & Αστυνομία …Η Δύναμη είναι μία!! ( video)

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης, Υπαστυνόμος Β΄, Ιωάννα Ραφτοπούλου και ο Ταγματάρχης του Στρατού Ξηράς, Δημήτρης Παπαϊωάννου, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στη Σύμη.

της Νατάσας Παμπρή

Το μυστήριο τελέσθηκε στην Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του Πανορμίτη Σύμης, από τον Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο, παρουσία πλήθους κόσμου, συγγενών, αγαπημένων φίλων και συναδέλφων τους που παρέστη στη γαμήλια τελετή, στην πιο σημαντική και όμορφη ημέρα του ζεύγους και ευχήθηκε στους νεονύμφους βίον ανθόσπαρτον.

Παρότι κανένας από τους δύο δεν κατάγεται από τη Σύμη, αλλά υπηρετούν στο πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου, επέλεξαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στο νησί, στο μοναστήρι του Πανορμίτη.

Οι στρατιωτικοί γάμοι πάντα καταφέρνουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις και όχι άδικα! Ξεχωρίζουν, αφού πραγματοποιούνται κάποιες διαφορετικές διαδικασίες, κατά την είσοδο, αλλά και έξοδο του ζευγαριού από την εκκλησία.

Οι στρατιωτικοί σταυρώνουν τα ξίφη σε ένα ξεχωριστό τελετουργικό, περνώντας η νύφη και ο γαμπρός κάτω από την τιμητική αψίδα, με το λαμπερό χάλυβα των σπαθιών.

Ο σχηματισμός της αψίδας από τα ξίφη των συναδέλφων του γαμπρού, ήταν επιβλητικός και άκρως εντυπωσιακός.

πηγή:realvoice995.gr