Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου για τα Στροβίλια …Ζητά ο Παπαδόπουλος του ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος ζητά σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για την κατάσταση στα Στροβίλια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτάκτως και εσπευσμένως, τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, για να συζητηθεί η κατάσταση στα Στροβίλια και να αποφασιστεί συλλογικά ο τρόπος αντιμετώπισης των επικίνδυνων τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή».

Το ΔΗΚΟ επισημαίνει ακόμη ότι «Θεωρούμε ότι το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει πριν τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κατοχικό ηγέτη.

Προτάσεις και εισηγήσεις, για επιπρόσθετα μέτρα, μπορούν να συζητηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο.

Στόχος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου είναι να ενισχυθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η τουρκική προκλητικότητα».

Τα πολιτικά κόμματα αντιδρούν

«Οι Αττίλες πέραν της περιοχής των Στροβιλιών δημιουργούν νέα τετελεσμένα στην γραμμή αντιπαράταξης στήνοντας μέχρι και νέα πολυβολεία στη Δερύνεια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών διαλαλεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τους ευσεβοποθισμούς του για «Γαλάζιες Πατρίδες», η πολεμική της μηχανή της Τουρκίας πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη άσκηση που έγινε ποτέ στην Ανατολική Μεσόγειο, και εμείς στη Λευκωσία λουφάξαμε, παρακολουθώντας ως απλοί θεατές.