Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο κέντρο της Αθήνας (φωτο+βίντεο)

Tο Σύνταγμα και η ελληνική Βουλή είναι για δεύτερη φορά μέσα σε κάτι λιγότερο από έναν χρόνο το επίκεντρο των διαδηλώσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.Οι διοργανωτές του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας περιμένουν κατά δήλωσή τους πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές την ώρα που χιλιάδες λεωφορεία από όλη την Ελλάδα έχουν ως τέρμα την Πλατεία Συντάγματος.

Πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στην πλατεία Συντάγματος από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Οι συγκεντρωθέντες παρακολούθησαν με συγκίνηση την καθιερωμένη, κάθε Κυριακή, παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς.

Όπως αναφέρει η παμμακεδονική Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων καλεί σε «μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση». Επιπλέον, σύμφωνα με την παμμακεδονική Συνομοσπονδία, τη Δευτέρα θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη των Πρεσπών η οποία θα καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ομιλητών της σημερινής συγκέντρωσης θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου κι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.