Συμφωνία για προμήθεια 36 μαχητικών Su-35 από την Τουρκία

Άγκυρα και Μόσχα είναι κοντά στην σύναψη συμφωνίας για την πώληση 36 ρωσικών μαχητικών Su-35 στην Τουρκία, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Turkey is close to reaching a deal with Moscow over the purchase of Su-35 fighter jets as well as co-manufacturing some components of the Russian-made jets, Turkish sources said Friday.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η Άγκυρα και η Μόσχα ενδέχεται επίσης να καταλήξουν σε συμφωνία βάσει της οποίας μερικά από τα  ανταλλακτικά των αεροσκαφών να κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Πρόκειται για το επόμενο βήμα συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσεις για τους S-400, με την Άγκυρα να έχει ήδη ολοκληρώσει την παραλαβή τους .

Υπενθυμίζεται πως οι δυο χώρες είχαν ξεκινήσει συνομιλίες για τα μαχητικά Su-35 εδώ και μερικούς μήνες κι ενώ η Άγκυρα βρισκόταν σε διένεξη με τις ΗΠΑ μετά την απόφαση της να αγοράσει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Ο λόγος της διαμάχης αυτής είναι πως η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι δεν είναι συμβατά με τα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα απειλεί ότι δεν θα πωλήσει στην Άγκυρα τα αμερικανικά μαχητικά F-35 τύπου «stealth».


Διάφορα Άρθρα