Οι Τίγρεις του Αιγαίου της 335 Μοίρας στην ….«NATO Tiger Meet 2021»(φωτό & video)

Από την Κυριακή 2 έως την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, στο πλαίσιο του ευρύτερου πλέγματος των διεθνών δραστηριοτήτων που συντονίζει το ΓΕΕΘΑ, η 335 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης έλαβε μέρος στην άσκηση «NATO Tiger Meet 2021», η οποία διεξήχθη στην Αεροπορική Βάση Beja της Πορτογαλίας.

H Μοίρα συμμετείχε με τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ Advanced και ανάλογο προσωπικό, ενώ συνολικά έλαβαν μέρος στην άσκηση  σαράντα (40)  αεροσκάφη και έξι (6) ελικόπτερα από εννέα (9) χώρες μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ελβετία, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Πολωνία. 

Η 335 Μοίρα συμμετείχε σε αποστολές Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Composite Air Operations – COMAO), καλύπτοντας όλο το φάσμα των αεροπορικών επιχειρήσεων (Defensive /Offensive Counter Air, Air Interdiction, Dynamic Targeting, Destruction of Enemy Air Defence και Opposing Forces), ημέρα και νύκτα, στον εναέριο χώρο της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

Εννέα μοίρες μαχητικών και ελικοπτέρων από οκτώ έθνη

Η  Άσκηση  που διοργανώθηκε φέτος από την Πορτογαλική Πολεμική Αεροπορία, είναι μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην Πορτογαλία.

Συμμετείχαν  εννέα μοίρες μαχητικών και ελικοπτέρων από οκτώ έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ, μαζί με τον εταίρο του ΝΑΤΟ Ελβετία.

Το επίκεντρο αυτής της άσκησης ήταν η εξάσκηση καθημερινών και νυχτερινών επιχειρήσεων σε περιβάλλον πολλαπλών τομέων, ενάντια σε μια ισχυρή απειλή που βασίζεται στον αέρα και στο έδαφος και στη θάλασσα.