Συνέχεια απωλειών για τους Τούρκους στη βορειοδυτική Συρία

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, όταν δέχτηκαν επίθεση στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η επίθεση αυτή είχε ως στόχο «μια μονάδα που επέστρεφε από περιπολία», σύμφωνα με το υπουργείο, που δεν διευκρίνισε, ωστόσο, τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο στρατιώτες.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή ανέφερε ότι σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στο δρόμο που συνδέει το Ιντλίμπ με το Μπενίς.

Turkish soldiers pray before the flag-wrapped coffin of their comrade Sefa Findik, who was killed in the military operation in northeast Syria,

Στην επαρχία Ιντλίμπ, βρίσκεται το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών τής βορειοδυτικής Συρίας.

Έπειτα από αλλεπάλληλες επιθέσεις του κυβερνητικού στρατού, στην περιοχή αυτή κηρύχθηκε κατάπαυση του πυρός, όμως, ορισμένες ένοπλες ομάδες αρνούνται τη συμφωνία, την οποία διαπραγματεύτηκαν η Τουρκία –  που στηρίζει τους αντάρτες – και η Ρωσία, ο σύμμαχος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.