Συνελήφθη Έλληνας Μουσουλμάνος στον Έβρο …Πέρασε σε Στρατιωτική περιοχή της Τουρκίας

Πρόκειται για 50χρονο, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή 10 ετών για δολοφονία – Αναμένεται να απελαθεί

Ένας Έλληνας πολίτης  Μουσουλμάνος  συνελήφθη σε στρατιωτική περιοχή στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στην Αδριανούπολη, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρας, τα αρχικά του ονόματος του οποίου αναφέρονται ως Μ.Α., μπήκε παράνομα στην Τουρκία από την Ορεστιάδα στο χωριό Βοσνία της Αδριανούπολης το οποίο θεωρείται απαγορευμένη ζώνη.

Ωστόσο έγινε αντιληπτός από τις τουρκικές αρχές στα σύνορα, οι οποίες τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα για ανάκριση.

Ο λόγος της επιμονής του για την έξοδο στην Τουρκία, έχει να κάνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες με την επιθυμία του να δει την άρρωστη μητέρα του, η οποία διαμένει μόνιμα στην Αδριανούπολη. Αυτό φαίνεται ότι έχει υποστηρίξει και στους Τούρκους που τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησε πριν από λίγες μέρες να περάσει νόμιμα τα σύνορα, αλλά λόγω περιοριστικών μέτρων που του έχουν επιβληθεί κάτι τέτοιο δεν του επιτράπηκε από τις ελληνικές αρχές.

Ο 50χρονος είχε καταδικαστεί για δολοφονία, ενώ αφού εξέτισε 10 χρόνια φυλακή στην Ελλάδα, αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο Μ.Α. έχει οδηγηθεί στο τμήμα αλλοδαπών προκειμένου να απελαθεί όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.