Συνελήφθησαν οι 2 λαθροδιακινητές που έστειλαν στο θάνατο 22 ανθρώπους

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προχώρησε η Λιμενική Αρχή Καρύστου που φέρονται ως οι υπεύθυνοι του σκάφους που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια, στέλνοντας στο θάνατο 22 άτομα. Οι δύο άνδρες Προσπάθησαν να περάσουν ως μετανάστες αλλά ήταν μέσα στο κύκλωμα των διακινητών

Ο ένας από τους συλληφθέντες  φαίνεται ως κυβερνήτης του σκάφους και ο δεύτερος ως βοηθός του και ήταν μεταξύ των 12 διασωθέντων. Και οι δύο κατηγορούνται για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του ποινικού κώδικα για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς στο σκάφος που βυθίστηκε, επέβαιναν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 68 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού εκ των οποίων στο ένα επιβαίνουν δύο άτομα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Επίσης συνδράμουν και παραπλέοντα πλοία.

>