Σύντομα τα Γεράκια της 332 μοίρας θα ξεχυθούν στο Αιγαίο…Κυνηγώντας τον Τουρκικό Στόλο

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή ,αλλά και απο πληροφορίες του ΓΕΑ  μέρος των ανταλλακτικών που ήταν διαθέσιμα άρχισαν ήδη  να τοποθετούνται στα  «Γεράκια της 332Μοίρας τα  πανίσχυρα Μ2000!

Το Ειδικό Στρατηγικό όπλο των μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000 της ΠΑ. Πρόκειται για τον πύραυλο Exocet, ένα χειρουργικό εργαλείο ακριβείας στα χέρια των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας. κατά των Τουρκικών πολεμικών Πλοίων

Όπως έγραψαν και αυτοί που ξέρουν λίγο δύσκολο α πιστέψεις οτι αυτά τα Πανίσχυρα Μαχητικά που μπορούν να βυθίσουν τον Τουρκικό Στόλο εν ριπή οφθαλμού οτι πέταξε για πρώτη φορά πριν απο 42 χρόνια

Η 332 Μοίρα Παντός Καιρού (ΜΠΚ) ιδρύθηκε στις 11 Αυγούστου 1989 στην 114 Πτέρυγα Μάχης – Αεροπορική Βάση Τανάγρας, φέροντας τον κωδικό κλήσης ‘Γεράκι’, και στεγάστηκε στις εγκαταστάσεις που κατείχε η 334 Μοίρα, η οποία είχε ήδη μετεγκατασταθεί στην 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αμέσως η Μοίρα άρχισε την εκπαίδευση των Ιπταμένων της στο νέο μαχητικό αεροσκάφος Μ-2000EGM, με αεροσκάφη που άνηκαν στην 331 Μοίρα και συντηρούνταν από τους τεχνικούς της. Οι πρώτοι πιλότοι της Μοίρας είχαν μεγάλη εμπειρία σε αεροσκάφη των τύπων Mirage F-1CG και F-4E Phantom II.

Την 1 Νοεμβρίου 1989 η Μοίρα παρέλαβε τα πρώτα 14 μαχητικά της αεροσκάφη (10 μονοθέσια και 4 διθέσια), ενώ στις 15 Ιουλίου 1990 η αρχική εκπαίδευση ολοκληρώθηκε και έγινε ανακατανομή των πιλότων και των τεχνικών έτσι ώστε οι δύο Μοίρες να είναι στο ίδιο επίπεδο από πλευράς έμψυχου δυναμικού.

Το Νοέμβριο του 1990 η Μοίρα αξιολογήθηκε με επιτυχία από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και κηρύχθηκε επιχειρησιακή, οπότε και τότε άρχισε την διενέργεια αποστολών αναχαίτισης και καθηκόντων επιφυλακής πάνω από το Αιγαίο.

Με την παραλαβή των βλημάτων αέρος-αέρος Matra Super 530D και την ενσωμάτωση του σύγχρονου συστήματος αυτοπροστασίας Integrated Counter Measures System (ICMS), το Μ-2000 αναδείχθηκε ως το πλέον ολοκληρωμένο αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας της εποχής του.

Από το Μάρτιο 2007 η Μοίρα ανέλαβε, από την 331 Μοίρα, το ρόλο της Τακτικής Αεροπορικής Υποστήριξης Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΤΑΥΝΕ), παραλαμβάνοντας τα βλήματα αέρος-επιφανείας AM39 EXOCET και ενσωματώνοντας Ιπταμένους και τεχνικό προσωπικό με εμπειρία στη συγκεκριμένη αποστολή.

Ο εγκλωβισμός του Τούρκικου Στολίσκου που οργώνει τις Θάλασσες μας είναι δεδομένος …Τώρα αν δοθεί ποτέ η Εντολή Clear ahd Fire είναι αλλού Παπά Ευαγγέλιο!!