Συρία: Σε εξέλιξη σφοδρές μάχες κατά του τελευταίου θύλακα του Ισλαμικού Κράτους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μαζική επίθεση από τον αραβοκουρδικό συνασπισμό των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων που στηρίζεται από τις ΗΠΑ (SDF) εναντίον του τελευταίου θύλακα του Ισλαμικού Κράτους, μετά από μήνες προετοιμασίας, βομβαρδισμών καίριων στόχων και απομάκρυνσης των αμάχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το SDF οι συριακές δυνάμεις έχουν εισχωρήσει κάτι περίπου ένα χιλιόμετρο στον θύλακα και βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες.

Η πόλη που βρίσκεται στις όχθες του Ευφράτη, στην ανατολική Συρία έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους της, οι περισσότεροι μαχητές του ΙΚ έχουν παραδοθεί αλλά περίπου 300 τζιχαντιστές αρνούνται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και προετοιμάζονται για μια «βίαιη, βαριά επίθεση», όπως δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου των SDF, Μουστάφα Μπάλι.

«Τίποτα δεν παραμένει στην Μπαγκούζ εκτός από τους τρομοκράτες. Η μάχη δεν θα τελειώσει μέχρι την εξάλειψη του ο Ντάες (υποτιμητικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά) και την απελευθέρωση της πόλης» τόνισε στο Reuters.