Χαράματα της Πέμπτης απογειώνεται η «Ελληνική Οχιά» για το Τέξας

Το πρωί της Πέμπτης απογειώνεται το πρώτο F-16 VIPER της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας απο την Τανάγρα , με προορισμό της ΗΠΑ…..

Το ένα F-16 φεύγει και το επόμενο από την 340 Μοίρα μπήκε την Τρίτη στο υπόστεγο της ΕΑΒ ώστε να γίνουν σε αυτό εργασίες, όπως και σε άλλα τρία.
Αυτά τα F-16 θα είναι οι οδηγοί της γραμμή παραγωγής που θα ξεκινήσει μόλις το μαχητικό που θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες στις ΗΠΑ θα πάρει την πιστοποίηση ως VIPER.

Τα Γεράκια  της ΠΑ μετά την αναβάθμιση τους σε Οχιές καί με την τοποθέτηση τους του Υπερσύγχρονου Radar θα μπουν σε άλλη εποχή

Τα Ραντάρ AESA, είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της αναβάθμισης που δίνει τη δυνατότητα στον ιπτάμενο να βλέπει στόχους σε ξηρά και αέρα….

Το APG-83 είναι ένα ραντάρ ελέγχου πυρός Ενεργητικής Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA).

Βασισμένο στην 40ετή εμπειρία της Northrop Grumman πάνω στην παραγωγή ραντάρ για το F-16, ενσωματώνεται στους υπάρχοντες περιορισμούς κατασκευής, ισχύος και ψύξης του αεροσκάφους χωρίς αναγκαιότητα τροποποιήσεων αεροσκάφους Κατηγορίας Α.
Οι ικανότητες αυτού του προηγμένου AESA προέρχονται από την οικογένεια των εξαιρετικά επιτυχημένων μαχητικών ραντάρ AESA 5ης γενιάς της Northrop Grumman, των ραντάρ APG-77 των αεροσκαφών F-22 και APG-81 των αεροσκαφών F-35.