Τα Εύσημα στο Πλήρωμα του Ε/Π Χιούι για την… Πυροπροστασία στο νησί της Χίου ! (video)

Τα Εύσημα από τις Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές ,αλλά και απλούς Κατοίκους του νησιού  της Χίου ,όπως επαγγελματίες ψαράδες  &  αγρότες,    έλαβε το Πλήρωμα του «Γερο Χιούι» της Αεροπορίας Στρατού που αλώνισε κατά την διάρκεια των Πτήσεων το νησί ,σε Αποστολή Πυροπροστασίας που έλαβε !

Αν και νεαρός ο Κυβερνήτης του Ελικοπτέρου δεν δίστασε να γυρίζει από πρωί μέχρι το βράδυ όλα τα φαράγγια ,τις πλαγιές και τις σπηλιές του νησιού ,προσπαθώντας να εντοπίσει εστίες φωτιάς και να ενημερώσει το Κέντρο επιχειρήσεων!

Σε άμεση σύνδεση με την Πυροσβεστική κατέγραφε συνεχώς την κατάσταση ,ενώ πετούσε σε σημεία που δεν τα όριζε μήτε ο Χάρτης !

Αφού τελείωσε την Αποστολή του επέστρεψε με τον Απίστευτο σε αντοχές Ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού  «Γερο Χιουι» στην 1η ΤΑΞΑΣ,, που να σημειωθεί οτι Ίπτανται με έναν Κινητήρα και με αυτόν περνάει όλο το Αιγαίο!

Ο Κυβερνήτης σύμφωνα με πληροφορίες πέταγε ακόμη και στα Στενά μεταξύ της Χίου και του Τσεσμέ γράφοντας στα παλαιότερα των Αρβυλών του ,τα Τούρκικα CN-235  και τα Ελικόπτερα της Τούρκικης Ακτοφυλακής που γυρόφερναν τα  Στενά…Σκορπίζοντας ενθουσιασμό στις Ελληνικές Ψαρόβαρκες που έβγαιναν να τον Χαιρετίσουν!

Όταν ρωτήθηκε πως ήταν οι Πτήσεις του στο νησί ,Είπε αυτό που είπε και ο Ποιητής …Είναι ωραία στο Αιγαίο και μια θάλασσα  να φιλάς την Ελλάδα !

Αν έχουμε από νεαρούς τέτοιους Κυβερνήτες στην Αεροπορία Στρατού …Μην τολμήσει και Κωλώσει κανείς …