Τα γυρίζει τώρα και ο Βίτσας για την Πώληση των Πυρομαχικών!..Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα γίνει δηλώνει Τώρα!!

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στην εκπομπή της ΕΡΤ »  στους δημοσιογράφους Αναστασία Γιάμαλη και Τάκη Σαράντη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία:

Υπάρχει το εξής, μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ένα πλεονάζουν ενεργό υλικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που αποχαρακτηρίστηκε από αναγκαίο, αυτό προβλέπεται από τον νόμο, και μετά από αίτημα ξεκίνησε μια διαδικασία υπογραφής συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία.

Μέσα σε αυτή υπήρχαν ουσιώδεις όροι οι οποίοι έπρεπε να εκπληρωθούν. Θα σας αναφέρω τον ουσιοδέστερο, την πληρωμή, δηλαδή έπρεπε να μπουν τα χρήματα, τα 66 εκατ. ευρώ, σε συγκεκριμένο λογαριασμό που είχε παραδοθεί.

Τα λεφτά δεν μπήκαν…Ειπε ο Βίτσας, αλλά αυτό ήξερε από τον Οκτώβριο ,αν και μετά την Συνεδρίαση της Επιτροπής και Άμυνας πριν μερικές ημέρες δηλωνε …Ότι η Συμφωνία παραμένει» Ζωντανή».

Και συνεχίζει …ο ΑΝΥΕΘΑ

Τα πυρομαχικά βρίσκονται στις αποθήκες του Ελληνικού Στρατού. Πρόκειται για μια παγωμένη συμφωνία, που από την άλλη πλευρά, όμως, και μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση, η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη και η αντίστοιχη παγκόσμια κινητοποίηση, επιβάλλει να την ξαναδούμε.

Εγώ σας λέω, είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να γίνει, και γνωρίζοντας την κατάσταση, που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στη Σαουδική Αραβία.

Το ένα λοιπόν είναι η κατάσταση στην Υεμένη, που είναι πολιτικό ζήτημα, είναι ζήτημα αλληλεγγύης στο λαό και το άλλο είναι το ζήτημα που συζητείται στη Βουλή – εγώ νόμιζα ότι έκλεισε αλλά δεν έκλεισε – και που έχει να κάνει με τις διαδικασίες αλλά και τους υπαινιγμούς που γίνονται.

Εδώ υπάρχει μια δειλία από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που ξεκίνησαν και συντηρούν αυτή τη συζήτηση.

Σχολιο: Πως το λένε αυτό Συντροφιά ; Άντε κάνω  τούμπες-τούμπες στον τάβλα με τις Τουλουμπες !