Τα Ιταλικά «F-35 » που επιχειρούν ήδη στην 117 ΠΜ (φωτό)… Ήρθαν από την «32η Base της Amendola AFB»

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (HAF) διεξάγει τη μεγαλύτερη Εθνική Αεροπορική  άσκηση, «Iniohos 2019 » από την 1η έως τις 12 Απριλίου. Στην  «Iniohos 2019» συμμετέχουν  αρκετά αεροσκάφη από διαφορετικές μοίρες  της HAF ,αλλά και  απο συμμαχικές χώρες ,ενώ έχει σηματοδοτήσει &  την πρώτη συμμετοχή των ιταλικών μαχητικών F-35.

Iniohos 2019 exercise kicks off in Greece and hosts F-35 for first time

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η ιταλική Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε έξι F-35 στην Ανδραβίδα AFB, στη βορειοδυτική Ελλάδα, για να συνεχίσει την έντονη εκπαιδευτική  άσκηση  για την απόκτηση της πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας (FOC) για τη νέα της πλατφόρμα.

Πρόσφατα, οι Ιταλοί  Χειριστές F-35 εγκαταστάθηκαν στο Decimomannu της Σαρδηνίας για να πραγματοποιήσουν ασκήσεις  Βομβαρδισμου  και στην Istrana της Βόρειας Ιταλίας για να εκπαιδεύσουν στο Polygone στο Bann της Γερμανίας.

Επιπλέον, οι Ιταλοί πιλότοι F-35 μόλις ολοκλήρωσαν την πρώτη συμμετοχή τους στην άσκηση 19-2 της κόκκινης σημαίας στο Nellis AFB.

Επιχειρούν με Ειδικούς ανακλαστήρες radar …Σύμφωνα με τις οδηγίες των Αμερικανών

Τα F-35A στην Ανδραβίδα προέρχονται από την 32η Πτέρυγα Μάχης  την Amendola AFB. Σήμερα η 32η Πτέρυγα είναι η μόνη ιταλική AFB που φιλοξενεί το αεροσκάφος πέμπτου γενικού τύπου και σύμφωνα με διάφορες φήμες, θα γίνει η Βάση όλων των Μαχητικών  αεροσκαφών F-35B, της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και του ιταλικού Πολεμικού ναυτικού.